En 90-årige kvinde fra Helsingør blev så træt af en tæppesvindler, der blev ved med at forsøge at sælge hende tæpper, at hun sammen med politiet lagde en plan, der fik svindleren anholdt.

Kvinden havde flere gange tidligere været kontaktet af tæppesvindleren, der hver gang ringer før et besøg. Da hun torsdag formiddag så atter fik et opkald fra svindleren, skyndte kvinden sig at ringe til politiet. På trods af, at den 90-årige kvinde udtrykkeligt havde frabedt sig et besøg fra sælgeren, vidste hun fra tidligere erfaringer, at han ville dukke op indenfor kort tid.

Nordsjællands Politi har tidligere haft anmeldelser fra andre borgere, der er blevet snydt af svindleren, og sendte derfor straks en patruljevogn ud til kvinden. Og sammen med betjentene lagde den ældre kvinde en snu plan. Betjentene skulle nemlig gemme sig i huset, når svindleren kom forbi. 

- De (betjentene) står ude i køkkenet, mens svindleren kommer og laver det nummer, han plejer, fortæller Henrik Suhr, der er pressekommunikationsmedarbejder hos Nordsjællands Politi.

Da svindleren kort efter dukker op på kvindens adresse, har han et tæppe med som han vil sælge. Han forsøger først at få kvinden til at betale 6.000 kroner for tæppet, men hurtigt falder prisen til 600 kroner.

Da betjentene havde hørt tilstrækkeligt fra deres gemmested i køkkenet, trådte de frem og anholdte tæppesvindleren, der viste sig at være en 51-årig svensk roma fra Göteborg. Manden bliver anholdt og taget med på politistationen, hvor han bliver sigtet for bedrageri. Derefter bliver han løsladt.

Nordsjællands Politi tidligere er blevet kontaktet af flere personer, der har købt tæpper fra tæppesvindlere, der har brugt lignende metoder som den anholdte tæppesvindler. Og politiet formoder, at der kan være tale om samme gerningsmand.

- Det er rigtig tæppesvindel. Han ringer til ældre godtroende borgere, og så viser han dem tæpper og forsøger at sælge dem til høj pris, fordi han siger det er ægte tæpper, siger Henrik Suhr.

Problemer er bare, at tæpperne ikke er ægte - men stort set værdiløse, og når folk opdager det, er tæppesvindleren som regel over alle bjerge.

Henrik Suhr er derfor glad for, at det nu er lykkedes af anholde en af de formodede tæppesvindlere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.