Foto: DAVID EBENER

Kevin Magnussen kan med både held og dygtighed stå bag et af de helt store kører-kup i Formel 1 og stjæle en plads i Renaults racer allerede i denne sæson.

Tirsdag afslørede avisen The Telegraph og dennes førende Formel 1-skribent Daniel Johnson, at danske Kevin Magnussen i seneste uge var på besøg i to dage hos Formel 1-teamet Renault-Lotus.

Ifølge den engelske avis var Kevin Magnussen på fabrikken i Enstone, England, i forsøget på i hvert fald at sikre sig en plads som reserve i 2016.

Men ifølge BTs oplysninger var 23-årige Kevin Magnussen ude efter mere end en reservetjans. Danskeren jagtede et fast sæde under sit engelske visit.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

BT har talt med en vidende kilde i motorsportens verden, der ønsker at være anonym, men hvis identitet er redaktionen bekendt. Denne fortæller, at danskeren de seneste uger har arbejdet på at sikre sig et fast sæde i Renaults racer allerede i denne sæson.

Altså en meget overraskende manøvre, hvis det skulle lykkes danskeren.

Det vil i så fald betyde, at Renault skal ud af kontrakten med enten Pastor Maldonado eller Jolyon Palmer. Men angiveligt skal ledelsen i det nyetablede team ikke være afvisende over for at give pladsen til Kevin Magnussen, selvom det kan vise sig at være umuligt eller for dyrt at føre ud i virkeligheden allerede i 2016.

Således har der i flere måneder været interesse mellem Kevin Magnussen og bosserne hos Renault. Danskeren var højt på den franske bilfabriks ønskeliste, men Magnussen og Renualt måtte sande, at Lotus var kommet dem i forkøbet og havde skrevet fortløbende kontrakter med de to pengestærke kørere, Maldonado og Palmer for 2016, inden Renault overtog aktierne og magten i teamet.

Og ifølge BTs oplysninger har i hvert fald Maldonado nu betalt første rate af sine millioner fra Venezuela til teamet. Men en dalende oliepris og usikkerhed om den fortsatte statslige opbakning til Maldonado, giver usikkerhed om hans Formel 1-fremtid

Allerede i seneste uge konfronterede BT Kevin Magnussen med oplysningen om, at han arbejdede på at komme ind hos et team, der i forvejen havde sine kørere på plads. Men Kevin Magnussen er ikke vendt tilbage til BT med et svar.

For seks dage siden gav Kevin Magnussen dog omverden en indikation om, at noget spændende kunne være undervejs. Det skete, da han lagde dette billede ud på sin Instagram-profil:

Billedet er taget i et privatfly, som tilhører Kevin Magnussens tro sponsor gennem mange år, ejeren af Bestseller, Anders Holch Povlsen. De to fløj altså sammen til England fra Billund Lufthavn i sidste uge, og tilstedeværelsen af den danske milliardær kan potentielt vise sig at blive en trumf for Kevin Magnussen, hvis planen om et Formel 1-sæde skal lykkes.

Selvom Kevin Magnussen har været på besøg hos Renault - Lotus betyder det ikke, at han ikke har følere ude andre steder. Der har længe gået varme rygter om, at Kevin Magnussen også er i spil hos Manor.

BT har været i kontakt med Renaults talsmand Andy Stobbart. Han ønsker ikke at tilføje det store til historien om Magnussen.

»Der er intet at sige fra teamet. Vi arbejder hårdt med vores forberedelser og kommer med en melding om vores nye identitet næste måned.«

Finten for Renault i at få Kevin Magnussen tilknyttet nu er, at han kommer gratis, da han pt. står uden kontrakt med et andet team, og dermed ikke skal købes fri. Og hvis troen på, at han i fremtiden kan udvikle sig til en topkører, så vil det være logisk at tage ham nu for Renault, der har en lang aftale med Formel 1 om at være i sporten fremover.

Kevin Magnussen skulle så enten ansættes som fast kører eller som reserve med et løfte om et sæde i 2017.

Også den engelske Formel 1-kommentator Joe Saward og det mere ukendte medie Red Flag har de seneste dage talt om Kevin Magnussens forbindelse til Renault og Manor.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.