Pascal Wehrlein har længe været nævnt som en potentiel arvtager til det ledige sæde hos Mercedes, efter den regerende verdensmester Nico Rosberg umiddelbart efter 2016-sæsonens sidste løb bekendtgjorde, at han stopper karrieren. Men nu er Pascal Wehrlein tæt på en aftale for den kommende sæson - og det bliver ikke det suveræne Mercedes-hold.

I stedet skal den 22-årige tysker, som i den forgangne sæson kørte for Manor-holdet, fremover køre for Sauber.

Det skriver anerkendte motorsport.com.

Wehrleins nye aftale betyder samtidig, at Mercedes tilsyneladende har valgt finnen Valtteri Bottas til at overtage Rosbergs sæde.

Ifølge motorsport.com var det Wehrleins mangel på erfaring, der gjorde udslaget. Det ville være for hårdt for ham at skulle køre med Lewis Hamilton i den kommende sæson. Tyskeren er juniorkører hos Mercedes, som i første omgang havde sat ham på græs hos Manor, og altså nu sender ham videre til Sauber. De endelige detaljer i kontrakten er endnu ikke faldet på plads, men det forventes at ske de nærmeste dage.

I stedet bliver det efter alt at dømme 27-årige Bottas, som de sidste fire sæsoner har kørt for Williams, der skal køre for Mercedes. Samtidig forlænger Felimpe Massa karrieren med en enkelt sæson som holdkammerat med den Formel 1-debuterende kører Lance Stroll.

Det forventes, at de nye aftaler bliver præsenteret samtidig for at undgå, at et af holdene kommer til stå i akavet situation.

De nye oplysninger betyder, at det kun er Manor, som har ledige sæder tilbage i den kommende sæson. Det første grandprix køres i Melbourne den 26. marts.

Andre læser også