Udenlandske tv-folk har allerede et godt øje til Julie Zangenberg, der bogstavelig talt sætter hjerter og følelserne i brand i det første prøveafsnit af Kanal 5´s danske drama-serie 'Heartless', som nu lægges ud til seernes bedømmelse på nettet


Julie Zangenberg er uhyggelig og forførende i sin første,store tv-hovedrolle i et nyt dansk ’Twillight’-drama, ’Heartless’, som Kanal 5 nu sender ud til Danmarks største brugerafstemning.

Det er første gang, Kanal 5 kaster sig ud i at lave dansk drama, og falder ’Heartless’ i brugernes smag, går optagelserne i gang til en serie i 10 afsnit, der ventes på skærmen til næste år.

Men allerede nu har det danske forsøgsprojekt i ’Twillight’-genren skabt interesse hos udenlandske tv-folk.

Det er historien om to søskende, der flytter ind på en privat kostskole, medbringende en dødsens farlig familiehemmelighed, der gør dem til et særdeles farligt bekendtskab for alle, de kommer i tæt kontakt med.

Hovedrollerne som søskendeparret spilles af Julie Zangenberg og Casper Sloth, mens den karimatiske staldknægt spilles af norske Jakob Oftebro, og godset Næsbyholm på Sjælland har lagt omgivelser og interiør til kostskolen.

Filminstruktøren Mikkel Munch-Fals har instrueret pilot-afsnittet og skabt det dæmoniske eventyr-univers i ’Heartless', der har fået tv-folk fra Tyskland, England og USA til at henvende sig for at høre, hvad de danske tv-folk har gang i.

- Det er vores første danske dramaserie på SBS, og vi har fået penge og opbakning til at lave dette forsøgsafsnit af Filminstituttets public service-fond. Derfor vil vi gerne vise åbenhed og lægge afsnittet ud på nettet, for at høre, hvad folk mener om det, og inde ud af, om vi skal realisere tv-serien næste år.

Det er et ungdomsdrama i et lettere overnaturligt univers, og meget anderledes end noget, man har set før, siger programdirektør Peter Rosberg fra SBS, der glæder sig over, at de nordiske kolleger i Sverige og Norge også har vist interesse for ’Heartless’.

Anderledes og ung

- Producent Bo Mortensen fra Fridjof Film, der skal producere ’Heartless’, har tidligere lavet ’Anna Pihl’-serierne for TV2, og er vant til at arbejde med fokusgrupper, der er nøje udvalgt af Gallup.

- Det er et alternativ og en ny måde at give seerne en chance for at bedømme, om det er en serie, de har lyst til at se, siger Bo Mortensen, der regner med at have ’Heartless’-piloten liggende på nettet i 14 dage.

- Heartless’ er et eventyr, der er inspireret af ’Twillight’-genren, og handler ligeså meget om at være anderledes og ung.

På rollelisten er også Julie Christiansen, der fik sit store gennembrud i DR-serien ’Lykke’ som au-pair-pige, og Sebastian Jessen, der har lavet ’2900 Happiness’ og ’Smukke mennesker’, og snart kan ses i Susanne Biers ’Den skaldede frisør’.

Forfatteren til ’Heartless’ er Thomas Glud, der også var  bagmand for TV3´s dramaserie  ’2900 Happiness’.

Du skal være 15 år for at deltage i bedømmelsen af 'Heartless'. Se prøveafsnittet på kanal5.dk/heartless

Hvad er BT Special? BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på www.bt.dk eller m.bt.dk.