Danmarks populæreste TV-vært Jes Dorph-Petersen har haft sin sidste nyhedsvagt på TV2. Og det har ikke noget med lækage-sagen at gøre, siger nyhedsdirektør Michael Dyrby

Det oplyser Michael Dyrby i en mail til bt.dk.

Spørgsmålet om Jes Dorph var blevet inhabil opstod efter, at han langede ud efter sin tidligere TV2-kollega Nils Giversen og kaldte ham 'et gedigent røvhul' fordi han i hemmelighed havde optaget en samtale med den tidligere ven Rasmus Tantholdt.- Jes Dorph-Petersen udtalelser er bombastiske og helt hans egne. Jes Dorph-Petersen har valgt at forlade TV2 og har ikke flere nyhedsvagter på TV2. Hans sidste opgave bliver Regentjubilæet i januar. Det har været aftalt fra han sagde op, oplyser Michael Dyrby.Lækage-sagen kan dog få konsekvenser for en anden nyhedsvært på TV2, nemlig Cecilie Beck, der er gift med Tantholdt.

- Det er klart, at Tantholdt ikke kan dække sagen, da han er part i den. Det behøver han heller ikke, da han er udenrigskorrespondent. Cecilie Beck er en skarp og dygtig journalist, der sagtens kan skille tingene ad. Men hun kan opleves af brugerne som inhabil i denne sag og det vil vi disponere efter, skriver Michael Dyrby.

Vil du savne Jes Dorph-Petersen som nyhedsvært?

Glæder du dig til at se ham som sportsvært på TV3+?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.