Her ses et billede af Plejecenter Birkehøj i Holstebro. Her blev 88-årige Ruth glemt i et halvt døgn. Personalet forklarer sig med for få hænder. (Foto: Google Street view)
Her ses et billede af Plejecenter Birkehøj i Holstebro. Her blev 88-årige Ruth glemt i et halvt døgn. Personalet forklarer sig med for få hænder. (Foto: Google Street view)

En ældre kvinde, der var til aflastning på et plejecenter, blev glemt en halv dag. Da en veninde fandt hende, var hun gennemblødt af tis. Nu retter familien en skarp kritik mod plejecenteret.

Et frygteligt sted, hvor man aldrig skal komme.

Sådan lyder det fra den 88-årige Ruth Thesbjerg, der søndag den 11. januar og seks dage frem var i aflastning på Plejecenter Birkehøj i Holstebro.

Det skriver  Dagbladet Holstebro/Struer i to artikler.

For Ruth blev glemt i en halv dag af personalet, og hendes veninde fra Holstebro Erna Larsen fortæller, at den 88-årige kvinde ikke havde været i bad i de seks dage, hvor hun befandt sig på Plejecenter Birkehøj.

Ruth Thesbjerg kom i første omgang på sygehuset, fordi hun var svag, havde lavt blodtryk og viste tegn på dehydrering. Senere om eftermiddagen d. 11. januar blev hun flyttet til Plejecenter Birkehøj, hvor hun skulle i aflastning. Det viste sig at blive et mareridt for den ældre dame, der selv udtaler, at hun aldrig vil tilbage.

Ruth Thesbjergs gode veninde fra Holstebro, Erna Larsen, fortæller Dagbladet Holstebro/Struer, at den 88-årige kvinde ankom klokken 16:30 om søndagen. Senere kunne Erna Larsen erfare, at Ruth Thesbjerg var blevet glemt indtil klokken 10:00 mandag formiddag. På det tidspunkt var den 88-årige våd af tis fra top til tå. Samme oplevelse fik datteren Else Jensen, da hun besøgte Ruth Thesbjerg på Plejecenter Birkehøj.

»Hun lugtede voldsomt af tis og havde ikke været i bad i en uge. Jeg har aldrig før set min mor så usoigneret,« siger Else Jensen til Dagbladet Holstebro/Struer.

Ifølge Erna Larsen medførte den manglende væske, at Ruth Jensen blev konfus og derfor ikke kunne benytte sig at det kaldeapparat, hun havde fået på armen. Det resulterede i, at Ruth Thesbjerg lå og kaldte forgæves, når hun havde brug for personalets hjælp.

Nu har familien til Ruth Thesbjerg klaget til plejecenteret, og datteren Else Jensen, der selv har arbejdet som hjemmehjælper i 18 år, fortalte, at plejecenterets behandling af hendes mor er pinligt på fagets vegne.

Dagbladet Holstebro/Struer skriver, at Holstebros kommunes ældrechef Tove Søgaard beklager hændelsen, og at de pårørende skal kontakte hende for at få en dialog.

»Det er selvfølgelig ikke i orden, hvis en borger er blevet glemt. Men det er nødvendigt med dialog, for at vi kan lære af vore fejl og af det, som familien oplever,« siger Tove Søgaard til dagbladet.

Du kan læse den ene af  Dagbladet Holstebro/Struers to artikler her, og den anden af de to artikler her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.