Et eller andet sted mellem ugens tredje kaffedate og match nummer 252 forsvandt sommerfuglene…

For nogle måneder siden var jeg hjemme hos en fyr, jeg datede. Under den obligatoriske rundvisning i lejligheden stifter jeg bekendtskab med, hvad der ligner en krydsning af en lygtepæl og en basketkurv. Manden spiller discgolf (golf med en frisbee), og dette metalskrummel er tilsyneladende en rekvisit til sporten, forklarer han. Jeg stirrer på metalmonsteret. Forestiller mig det i min lejlighed, hvor det på ingen måde vil bidrage til feng shui-stemningen og tænker, at det muligvis er bedre at skåne mig selv for den fremtids-diskussion.

Endnu engang er det min hjerne, der er taget på date – ikke mit hjerte. Og min hjerne leder efter fejl, og her var endnu en. Da fyren senere bliver svær at lave aftaler med, i øvrigt ikke er særlig høj og sommerfuglene aldrig er kommet videre end puppestadiet, giver jeg op. Der er ligesom andre matches på telefonen. Han har sikkert tænkt det samme, for han kæmpede jo heller ikke.

Siden Tinder kom til Danmark, har appen spredt sig som en parasit og forpestet vores datingkultur. Vi konsumerer dates og spytter dem lige så hurtigt ud igen, fordi der er et eller andet ved smagen, vi ikke bryder os om. Det er ligegyldigt, om du har mødt din flirt på studiet, i bussen eller på Tinder, for de fleste er eller har været på en datingapp, og således er alle smittet med Tinder-bakterien. Mig selv inklusive.

Vi har aldrig haft større mulighed for at finde en kæreste, men de mange valg gør det svært at træffe et. Vi kender det fra, når der skal vælges den rigtige kø i supermarkedet, eller når du sidder med et menukort på tre sider i hånden. På samme måde bliver det ikke lettere, når du har 100-500 Frederik’er, Gustav’er og Christian’er liggende på din telefon, for hvem er det rigtige valg?

På daten hænger skilsmissestatistikkerne og truer over kaffekopperne, og mens manden snakker om specialet i økonomi og dykkerrejsen på Maldiverne, sammenholder vi det ubevidst med vores tjekliste over den perfekte kæreste. Og så er det egentlig ikke så underligt, at vi ikke er kravlet op på en lyserød sky, når vi siger tak for, hvad der mest af alt mindede om en jobsamtale. En kærestesamtale kunne vi kalde det.

Men det tager tid at lære et andet menneske at kende, og vi bliver aldrig forelskede, hvis vi hele tiden leder efter fejl, for dem har vi for pokker alle. Men når det bliver lidt besværligt og kalenderen presset, får fejlene lov at fylde. Vi giver op, og pludselig er din flirt, der i starten fyldte indbakken op med søde beskeder, stille. Højst sandsynlig ude og drikke øl med en anden pige.

Jeg håber selvfølgelig, at min egen overfladiskhed hænger sammen med, at jeg endnu har til gode at stå foran manden, der får sommerfuglene til at flyve ud af munden på mig af ren og skær pladsmangel i maven. Men jeg synes, vi skal være bedre til at kæmpe for kærligheden. Jeg skal være bedre til at kæmpe for kærligheden. Det kan jo være, den kommer i form af en mand, der spiller discgolf …