En række genstande fra Titanic blev lørdag bortauktioneret som optakt til 100 års dagen for skibets forlis.

Hvis passagerne på første klasse på Titanic døde sultne, så har de selv været ude om det. De havde i hvert fald nok muligheder for at stille sulten med diverse gourmetmåltider.

Det viser menukortet fra Titanic fra den 14. april 1912, hvor skibet sank. Det er netop blevet solgt på auktion for 76.000 pund, næsten 680.000 kroner.

- Titanic blev betragtet som den fineste, flydende restaurant, og det bliver illustreret af det her. Der er mere end 40 forskellige muligheder til frokost, auktionær Andrew Aldridge ifølge BBC.

Menukortet, der stod på dr. Washington Dodges bord den skæbnesvangre aften, viser blandt andet, at han kunne have valgt at spise kylling á la Maryland, stegt kylling med en slags flødesovs, eller den franske ret æg Argenteuil.

Førsteklasses passageren Washington Dodges var en prominent bankmand fra San Francisco og var gået ombord på Titanic med sin kone og søn.

Konen Ruth Dodge og sønnen overlevede forliset, og menukortet forlod skibet via fru Dodges håndtaske.

Det lille stykke papir med de mange retter på blev bortauktioneret sammen med en række andre genstande fra Titanic i forbindelse med den kommende 100 års dag for forliset.

En af de andre genstande på lørdagens auktion var et sæt nøgler til det rum, hvor lanternerne til redningsbådene blev opbevaret.

Nøglerne blev solgt for lidt mere end en halv million kroner.

1.522 personer mistede livet, da Titanic ramte et isbjerg og gik ned for snart 100 år siden.