En SMS-besked sendt fra Rupert Murdochs nære medarbejder, Rebekah Brooks, til David Cameron viser, at Storbritanniens premierminister og Murdochs britiske aviser var nære allierede.

STORBRITANNIEN: - Jeg hepper på dig i morgen, ikke blot som en personlig ven, men fordi vi professionelt helt sikkert er sammen om det her.

Sådan stod der i en SMS-besked, som i 2009 blev sendt af mediemogulen Rupert Murdochs nære medarbejder, tidligere News of the World-chefredaktør Rebekah Brooks. Modtageren var den britiske premierminister David Cameron, der dengang var i opposition og kæmpede om at vinde magten i Storbritannien.

SMSens ordlyd var blandt de ting, der kom frem under torsdagens afhøring af Cameron ved den stort anlagte Leveson-undersøgelseskommission. Den konservative premierminister skulle dagen igennem forsvare sig i sagen om hackingskandalen på den nu lukkede tabloidavis News of the World, og David Cameron forklarede, at årsagen til SMSen var, at søsteravisen The Sun kort forinden havde valgt at erklære sin støtte til Cameron i valgkampen.

Premierministeren afviste dermed, at han skulle have indgået nogen form for lokumsaftale med Rupert Murdoch om, at avisen skulle bakke Cameron op, mod at Murdochs forretning fik særbehandling i bytte for valgstøtten.

Også spørgsmål om Camerons bevæggrunde for at hyre en anden News of the World-redaktør, Andy Coulson, som sin personlige spindoktor i 2010 blev vendt under torsdagens afhøring. David Cameron forklarede, at ansættelsen siden har »hjemsøgt« ham.

På trods af den massive britiske pressedækning af Leveson-undersøgelskommissionen får sagen dog sandsynligvis ingen konsekvenser for David Cameron, vurderer lektor ved CBS, Ole Helmersen, der følger britisk politik tæt.

- Jeg tror ikke, sagen vil få egentlige konsekvenser for Cameron. Han vil formentlig kunne svare fyldestgørende på spørgsmålene, så der skal nye afsløringer til, før Cameron for alvor er personligt impliceret i sagen, sagde Ole Helmersen forud for afhøringen af Cameron.

Ifølge lektoren kan sagen dog ende med, at Cameron må ofre sin kultur- og medieminister, Jeremy Hunt, som er belastet af muligvis at have givet ulovlig insider-viden til Rupert Murdoch forud for Murdochs opkøb af den britiske TV-gigant, BSkyB.

Ifølge e-mails, som Murdoch fremlagde i april, tyder meget på, at Jeremy Hunt støttede Murdochs køb i fjor og blandt andet gav Murdoch ulovlige oplysninger undervejs.

Hele suppedasen bliver brik for brik oprullet i den igangværende undersøgelseskommission, og ifølge britiske kommentatorer har sagen svækket Camerons regering væsentligt.

- Hele sagen har skabt generel mistillid til britiske politikere, og hvis der var valg i dag, ville Cameron ryge ud med et brag. Det kan man delvist tilskrive News of the World-sagen, selv om økonomien nok spiller den væsentligste rolle, siger Ole Helmersen.

Det var David Cameron selv, der i juli 2012 - da hacking-skandalen kørte på sit højeste - nedsatte Leveson-kommissionen for at komme til bunds i sagen.