KØB PLUS!

Bud på brandvarme AaB-angribere

Ifølge klubdirektør Lynge Jakobsen har AaB det seneste stykke tid modtaget konkrete tilbud på angrebsduoen Nicklas Helenius og Lucas Andersen.

Spiller Nicklas Helenius og Lucas Andersen videre i AaB-trøjen, når transfervinduet lukker mandag 3. september ved midnat?

Svaret blæser i vinden.

Men overfor sporten.dk afslører AaBs direktør, Lynge Jakobsen, at salg har været indenfor rækkevidde.

- Vi har det seneste stykke tid modtaget konkrete købstilbud på både Nicklas og Lucas. Men de har ikke været så økonomisk attraktive, at vi har sagt ja, siger Lynge Jakobsen.

Da AaB, der de seneste år har fremlagt årsregnskab med blodrøde tal på bundlinjen, i fredags spillede sin bedste kamp i denne sæson og besejrede FC Midtjylland 3-0, så repræsentanter fra blandt andre Ajax Amsterdam, Feyenoord, Chelsea, Manchester City, Anderlecht og Wolfsburg med fra sidelinjen.

Men hvorvidt købstilbuddene kommer fra disse klubber, ønsker Lynge Jakobsen ikke at kommentere.

21-årige Nicklas Helenius lægger ikke skjul på, at han gerne vil til udlandet.

- Det er bestemt en mulighed. Men ikke for enhver pris. Jeg har det godt i AaB. Skal jeg af sted, vil jeg allerhelst til en klub i Tyskland eller Holland. Jeg tror, at spillestilen her passer mig bedst, siger Nicklas Helenius.

Fire år yngre Lucas Andersen har også et udlands-eventyr placeret højt på sin personlige ønskeseddel.

- Men jeg har ikke travlt. Jeg føler, jeg har meget at lære endnu. Og som AaB spiller i øjeblikket, er det en fornøjelse at være en del af holdet. For min skyld gør det intet, at der kommer til at gå et stykke tid, før jeg stikker af sted, siger Lucas Andersen, der ser ud til at have indstillet sig på at blive i Aalborg.

I hvert fald påbegyndte han mandag eftermiddag det nye skoleår på Aalborghus Gymnasium. Holdkammeraten Thomas Augustinussen anbefaler både Nicklas Helenius og Lucas Andersen at blive.

- Jeg kan ikke se, at de kan finde et bedre sted at udvikle sig. I AaB er de sikre på at få masser af spilletid. Det er de ikke i de europæiske storklubber. Her kan de meget vel havne på bænken, siger Thomas Augustinussen, der roser såvel Nicklas Helenius som Lucas Andersen.

- Begge er i øjeblikket inde i en rivende udvikling. Hen over sommeren er Helenius for eksempel blevet 15-20 procent bedre, siger Thomas Augustinussen.

AaB-træner Kent Nielsen mener heller ikke, at AaBs angrebsduo behøver have hastværk med at komme væk.

- Udviklingsmæssigt anbefaler jeg, at de begge bliver i AaB et stykke tid endnu. Men jeg er med på, at tilbuddene kan blive så fine, at det er umuligt at sige nej, siger Kent Nielsen, der har afløsere i kikkerten, hvis det ender med lynsalg.

- Jeg følger markedet tæt. Desværre er AaB ikke nogen rig klub. Så der kan først blive tale om indkøb, når der er solgt. Ryger Nicklas Helenius eller Lucas Andersen umiddelbart før transfervinduet lukker, får vi meget travlt med at hente erstatninger. Men lykkes det ikke, er vi offensivt dækket godt ind med både Jeppe Curth, Kayke og Rolf Toft, siger Kent Nielsen.

Under mandagens træning i AaB stod Anders Due og Jakob Ahlmann over med skader i henholdsvis ankel og lyske. Desuden deltog Rasmus Würtz kun i dele af træningen, fordi han efter kampen i fredags har en del ømhed i sit ene knæ.

- Würtz får næppe problemer med at spille i weekenden (mod OB, red.). Skal Due og Ahlmann spille, kræves, at de kan træne optimalt igen senest fredag. Det må tiden vise, om de kan, siger Kent Nielsen.

Læs også: