KØB PLUS!

Gade: Derfor udleverer jeg Camilla

En stor idrætskarriere nærmer sig sin afslutning. I næste uge deltager Peter Gade for sidste gang ved Denmark Open, og til nytår lægger han ketsjeren på hylden.

Men den nu 35-årige badmintonspiller har et par ting, han gerne vil have fortalt offentligheden, før han lukker ned.

Det sker i selvbiografien ’Vinderen har altid ret...’.

- Det er ikke en meritbog. I stedet forsøger jeg at give et nuanceret billede af, hvordan jeg har oplevet nogle af de ting, som medierne gennem årene ikke er gået i dybden med, siger Peter Gade, der føler, han er kommet hele vejen rundt.

- Jeg er opvokset i en lille nordjysk by (Terndrup, red.) og lærte dér den begrænsende Jantelov at kende. Den har præget mig hele vejen til det menneske, jeg er er i dag, siger Peter Gade, der overfor sporten.dk ikke har lyst til at uddybe det, han skriver om sit tidligere kæresteforhold til Camilla Martin.

- Men selvfølgelig kommer jeg i bogen også ind på de nære forhold, jeg har og har haft til venner, familie og kærester, siger Peter Gade, der ikke lægger skjul på, at processen har været hård.

- Bogen har været undervejs et års tid. Kristine Jægesen Wilkens (medforfatter, red.) er gået hårdt til mig. Hun har spurgt ind til alt, og jeg tror, hun efterhånden ved lige så meget om mig, som jeg selv gør, siger Peter Gade.