I den forløbne uge har der igen været modeuge i København, og hele begivenheden bliver stadig større, festligere og mere trendy. Men selve moden har ikke så travlt med at se fremad. Til næste sommer er den ligesom en Barcardi Breezer. Den er en chic og veloplagt opdatering af disco-drinken Barcardi, men ikke noget egentligt nyt. Kun få designere gik deres egne veje.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Desværre har jeg ikke gemt en eneste af mine gamle mikronederdele eller hotpants, så jeg skal nok være en god forbruger og updatere min garderobe med lidt af det nye tøj. Meget kan dog klares ved at klippe en god luns af kjolerne og nederdelene, og mine gamle kulørte strømpebukser har jeg allerede klippet foden af, så jeg er velekviperet med de nye, hotte leggins.

For moden er stadig retro, om end den hver sæson kommer tættere og tættere på nutiden. Til modeugen var retrotrenden nået helt op til begyndelsen af 80erne, og munthe plus simonsen ramte plet, da de afsluttede deres flotte show, der fandt sted på en ægte roofgarden med Rod Stewarts firser-hit »Do Ya Think Im sexy«.

Moden er nemlig meget sexet til næste sommer, og den er en både heldig og sjov updatering af den gamle discostil.

Bruuns Bazaar havde et tjekket show og en rigtig god kollektion med en konsekvent linie, hvor de fik det bedste ud af firser-moden med korte kjoler og fokus på hoften, hvor de leger med det vulgære, uden selv at blive det.

Malene Birger præsenterede den første kollektion i sit eget navn, og det slap hun meget godt fra. Hun havde også hentet inspirationen fra 80´erne, men med hendes sans for deltaljen præsterede hun modeugens bedste kollektion.

Rützou gik sine egne veje, uden at lade sig påvirke for meget af trenden. Men firserne sneg sig alligevel ind, idet der var neonrør rundt om podiet og disco-blinklys på hendes smukke tøj, der var noget af det mest nytænkende under modeugen.

Baum und Pferdgarten skiller sig også ud med sit smukke og originale tøj, der altid er prima håndværk.

Men i det store bilede er der på ingen måde tale om rigtige nyheder, selvom min steddatter på 16 nok vil synes, at gamacher er en festlig ny opfindelse. Designerne har endnu ikke forholdt sig bemærkelsesværdigt til vores egen tid. De fleste snit og farver er set før, og det er svært at tro på, at stilen holder mere end én sæson. Men vi mangler selvfølgelig også at genopdyrke »Dollars«- looket med Krystles skulderpuder. Når det er gjort, så må det være på tide at komme tilbage til fremtiden.