Ifølge Skats særlige bandeenhed har de 1.835 personer, der har tilknytning til miljøet, nemlig gæld til det offentlige på 291.095.203 kr. Det svarer til, at hver person i gennemsnit skylder 158.635 kr.

- Den her gæld er rigtig voldsom. Og når man samtidig tænker på, at halvdelen af dem samtidig er på offentlig forsørgelse, så er der ingen tvivl om, at det er nogle rigtig dyre drenge for samfundet, siger lederen af bandeenheden, Vagn Pedersen, til B.T.

Ifølge opgørelsen har politiet gjort krav på 140 mio. kr. af gælden, et beløb der primært stammer fra sagsomkostninger og bøder. Som eksempel kan nævnes den aktuelle rockerretssag i Glostrup, hvor 14 rocker-forsvarere indkasserede 14.000 kr. i salær per dag. Brian Sandbergs forsvarer, Michael Juul Eriksen, forklarer:

- I sådan en sag betaler det offentlige som udgangspunkt omkostningerne til sådan én som mig, og hvis man så bliver dømt, så kræves pengene efterfølgende opkrævet. Kan man ikke betale, så overdrages gælden til staten, som så har ret til at tage den dømtes værdier, siger han.
Og det er præcis, hvad Skats særlige bandeenhed nu er i gang med.

- De kan ikke bare få gælden streget. Så i år har vi konfiskeret kontanter 101 gange, hvilket er løbet op i seks mio. kr. Samtidig har vi 67 gange konfiskeret andre værdier som f.eks. motorcykler, biler og ejendomme, siger Vagn Pedersen, der kalder indsatsen en kæmpe succes.

Hvor meget disse ting er værd, afhænger af, hvad de efterfølgende bliver solgt for på auktion. Det er dog ikke småting, der konfiskeres, understreger Vagn Pedersen.

Det er jo de fleste af dem, der skylder, så hver gang vi møder nogle af dem, ser vi, om der er noget, vi kan tage. For nyligt konfiskerede vi f.eks. et ur fra en rocker, der skyldte os penge. Det viste sig efterfølgende at det var et ur til 147.000 kr. En gang var det en guldkæde til 20.000 kr., som rockeren endte med at købe tilbage af os.

Som tallene viser, så er andelen af skyldnere større end dem, der ikke skylder. Især hos landets bander. Her skylder 87 pct. penge.

Mens Bandidos, med restancer på ca. 129 mio. kr., tegner sig for den største del af gælden, så er der i landets bander til gengæld den største andel skyldnere. Her skylder hele 87 pct. således penge til det offentlige.

Det er ikke lykkedes B.T. at få kommentarer til gælden fra de nævnte grupperinger.