Det er ikke kun Roskilde, der kan prale med at have nøgenløb. Samsø Festivalen har også sit – det er blot mindre og uden deltagende damer. I hvert fald i år.

Det var første gang, at Samsø Festivalen gennemførte et nøgenløb, og der var linet op til det helt store og en hær af nysgerrige; unge mennesker stod langs ruten, mens vagter roligt men bestemt bad folk holde sig ude af løbebanen.

Kort efter satte cirka ti nøgne gutter i sprint med frit dinglende tissemænd til stor glæde for tilskuerne. Alle så ud til at have drukket tæt inden løbet og et par stykker tabte da også pusten undervejs, som øllene blev vendt i mavesækken. Efter nogle få minutter var det hele slut.

Ingen kvinder deltog i løbet, og det havde første mand over stregen, Kjell Mönnich fra Sydals, en forklaring på:

- De er for generte! Men det var mega fedt – pigerne jublede hele vejen rundt på ruten, fortalte den 18-årige festivalgænger med ti øl på samvittigheden.

Han kan nu se frem til at få en gratis billet til næste års festival. Det samme kan den næstsidste mand, der kom i mål. Sådan er reglerne.

Det var anden gang, at Kjell Mönnich deltog i et nøgenløb, men det var ikke på grund af vindmodstanden, at den unge mand havde trimmet kønsbehåringen ned til et minimum, fortalte han uden dog at komme nærmere ind på den side af sagen.