Betalingsbalancens viste i april et overskud på 2,9 milliarder kroner - højere end i marts, men lavere end samme måned sidste år.

Betalingsbalancen udviste i april et overskud på 2,9 milliarder kroner på de løbende poster, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er 1,4 milliarder kroner lavere end samme måned sidste år, men 3,1 milliard kroner højere end i marts i år.

For perioden februar til april var der et overskud på 3,9 milliarder kroner, mens der i samme periode sidste år var et underskud på 400 millioner kroner. Set over 12 måneder er overskuddet på 38,4 milliarder kroner mod 21,1 milliard kroner året før.

- Det store overskud på betalingsbalancen giver øgede frihedsgrader i den økonomiske politik, da de politiske beslutningstagere ikke behøver frygte for snarlige underskud på betalingsbalancen, siger Christian Hilligsøe Heinig, chefanalytiker i Sydbank.

Han tilføjer, at udviklingen på betalingsbalancen primært skal tilskrives en gunstig udvikling i posten løn- og formueindkomst, da eksportudviklingen har været dårlig med et fald på næsten 20 procent over det seneste år.

/ritzau/