Renoveringspuljen får ikke kun håndværkerne i sving. Erhvervs- og Byggestyrelsen har ansat 60 medarbejdere til at administrere ansøgninger til puljepengene.

Håndværkerne gør det. Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen gør de det også. Kommer i job på grund af regeringens renoveringspulje.

Den direkte virkning af puljen er, at håndværkerne får mere at lave. Men som sideeffekt har Erhvervs- og Byggestyrelsen fået 60 nye midlertidigt ansatte.

- Det her er jo en beskæftigelsespulje, og den skaber også beskæftigelse hos os, selvom det måske ikke var meningen, siger vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Henning Steensig.

De nyansatte skal i første omgang behandle de mange ansøgninger. Men beskæftigelsesprojektet er såvel som jobbeskrivelsen begrænset. For når de 1,5 milliarder kroner i puljen er givet ud til ansøgerne, er der ikke længere brug for de ekstra hænder.

Henning Steensig regner med, at selve ansøgningsarbejdet er færdigt et stykke inde i juni måned. Derefter mister størstedelen af de midlertidigt ansatte deres job.

Fem til ti medarbejdere får dog lov at blive i styrelsen i længere tid. De skal sørge for at udbetalingen til ansøgerne forvaltes, lave efterfølgende kontrol og lukke puljen ned over de kommende år.

Knap 85.000 danskere har søgt om at få del i de 1,5 milliarder kroner, og de fleste har indtil videre fået tilsagn. Erhvervs- og Byggestyrelsen vurderer, at man vil komme op på mellem 120.000 og 140.000 ansøgninger.

/ritzau/