Kartoffelslat er fast tilbehør til det meste grillmad – lige fra den gode bøf til de traditionelle grillpølser. Og der er et kæmpe udvalg i supermarkedets kølediske, hvis du ikke selv har tid til at stå i køkkenet.

Men hvilke kartoffelsalater er bedst? I hvilke produkter drukner kartoffelstykkerne i en fed creme fraiche-sovs, og i hvilke er kartoflerne helt udkogte – eller tværtimod rå? Og kan de overhovedet konkurrere med en hjemmelavet kartoffelsalat?

B.T.’s fødevareekspert Michael René, lektor på Professionshøjskolen Metropol, har smagstestet i alt ni kartoffelsalater:

K Kartoffelsalat med krydderurter, Flensted kartoffelsalat med dild og purløg, Graasten Grill Kartoffelsalat Løg & purløg, Graasten Grill Kartoffelsalat Løg & purløg, Graasten Grill Kartoffelsalat sour cream & onion, Coop Kartoffelsalat med creme fraiche, Delicato Kartoffelsalat, K Kartoffelsalat, Salatmesteren Kartoffelsalat og X-tra Kartoffelsalat.

Med Plus får du:

- Test af ni kartoffelsalater: Hvordan er smagen? Er kartoflerne for bløde eller hårde? Er dressingen for fed? Hvordan er smagen af krydderier?




Point for lavt fedtindhold


- Den dufter syrligt, men eddike er jo standard i sådan et produkt. Creme fraichen er lidt neutral, og den smager ikke af så meget. Kartoflerne er kogt, som de skal, og de har et fint al dente-bid.

Her tager man en skive kartoffelsalat, når man putter skeen i, fordi dressingen er så tyk med en nærmest flødeagtig konsistens. Det er ikke min favorit af en dressing, og creme fraichen er massiv på en måde, så det er for meget.

Det er nu et udmærket produkt, når man tænker på, at der kun er 13 procent fedt. Jeg er ikke så vild med smagen – den skal dog have nogle point for at have mindre fedt, men det er ikke nogen hjemmelavet oplevelse.