Det er sagt før. Danmark skal undgå udvisninger i kampene ved VM. Men efter fire kampe står de danske spillere noteret for 30 udvisninger a to minutter. De otte af dem kom i det sviende 1-10-nederlag til Rusland torsdag aften. En kamp, hvor danskerne for alvor kom på glatis.

»De var bare meget bedre end os til det hele. Vi spillede meget boxplay, og de er sindssygt dygtige i powerplay. Vi får slet ikke lukket det ned, og samtidig er de effektive i dag. De var bare gode,« siger Frederik Storm.

3-0 efter første periode var vel til at klare, men da russerne scorede yderligere tre mål på tre minutter i anden periode, begyndte spiralen i høj grad at rotere.

»De følte nok, at tingene begyndte at spille for dem, og så har det en selvforstærkende effekt. De blev bare bedre og bedre, som kampen skred frem, og vi formåede ikke at få lukket ned for det,« siger den danske angriber.

Landstræner Jan Karlsson understregede på pressemødet efter kampen, at Danmark havde fået en ishockeylektion mod Rusland.

»Jeg bryder mig ikke om cifrene. Men der var brudstykker, som vi skal lære af meget hurtigt, inden kampen i morgen (fredag, red.). Fire-fem af målene faldt jo, efter vi tabte pucken højt i offensiven. Der har været tendens til, at vi er sluppet af sted med det førhen, fordi modstanderen ikke har været Rusland. I dag hed modstanderen Rusland, og det kostede os i den grad. Og det bliver ikke bedre af, at vi sidder 16 minutter i udvisningsboksen,« siger Jan Karlsson.

Og man må håbe, at spillerne lærer hurtigt, for der er ikke tid til at dvæle ved nederlaget. Allerede fredag aften skal Danmark i aktion igen. Og denne gang hedder modstanderen Letland - et af de hold, Danmark skal besejre, hvis man vil holde liv i det nu mere spinkle håb om en kvartfinaleplads.

»Vi skal prøve at glemme det så hurtigt, som muligt. Vi ved, vi kan spille meget bedre, end vi gjorde, og vi har spillet nogle gode kampe tidligere. Vi skal prøve at finde tilbage til det spil igen,« slutter Frederik Storm.