Ledere for det norske Fremskrittsparti er på studietur i Rosengården i Malmø for at studere integration. Kvarteret har været præget af uroligheder.

- Om 10 år kan en muslim være statsminister i Sverige eller formand for Norges Fremskrittsparti.

Det var beskeden til ledere for netop det norske Fremskrittsparti, da de i dag besøgte kvarteret Rosengården i Malmø, som har været ramt af uro og sammenstød mellem beboere og politi.

Den måske lidt provokerende udtalelse kom fra formanden for Islamisk Center i Rosengården, Bejzat Becirov. Han erkendte, at der er problemer med utilpassede unge i kvarteret. Men han understregede, at integrationen på mange måder fungerer godt i kvarteret og i Malmø generelt.

Cirka 80 procent af de 23.000 indbyggerne i Rosengården har indvandrerbaggrund. Arbejddsløsheden er over 60 procent.

De norske Femskrittsfolk er i Rosengården, efter at partiets leder, Siv Jensen, for nylig præsenterede Rosengården som skrækeksempel på, hvor mislykket integration kan blive. Hun påstod blandt andet, at muslimsk sharialov vandt frem i Rosengården som led i øget islamisering af kvarteret.

Det fik politiske ledere i Malmø til at gå i op i en spids og indbød Siv Jensen. Hun er ikke i Malmø, men har sendt nogle af sine rådgivere og af sted. Blandt andre næstformand Per Sandberg. På besøgslisten er en moské, en skole, politigården og frivillige organisationer.

/ritzau/TT