Lisa Brown fra Wisconsin i USA var i størstedelen af sit 34 år lange liv en sund og rask kvinde.

Hun mødte sin ægtemand i 2006, da han skiftede olie på hendes bil.

»Vores humor er meget ens, hvilket var noget af det første, der gjorde ham tiltrækkende. Han er en meget ærlig og ligetil person, som også var meget vigtig for mig,« har hun tidligere sagt til hjemmesiden Goodhousekeeping.com, da hun fortalte om sit sygdomsforløb.

Fire år senere blev de gift.

Men i 2012 i Lisa Browns 28. leveår begyndte hun at kaste op efter hvert måltid. Derudover blev hun også ramt af voldsomme mavesmerter. Og mængderne, som hun kunne spise, blev mindre og mindre.

Og da den tidligere model en dag stillede sig op på vægten, kunne hun se, at hun havde tabt sig omkring 21 kg. Lægerne gav hende diagnosen superior mesenteric artery syndrome. Der er tale om en sjælden sygdom, der rammer fordøjelsessystemet.

Hendes tyndtarm var presset sammen, så den blokerede for al mad. Og det var skyld i de voldsomme smerter og opkast. I længere tid var hun lænket til en maskine 20 timer om dagen, der skulle sørge for, at hun fik en smule mad. De resterende fire timer forsøgte hun at komme ud ad døren. Her blev hun mødt af ubehagelige blikke og kommentarer fra folk, der troede, at hun led af en spiseforstyrrelse.

Lægerne forsøgte at hjælpe hende med operationer, men lige lidt hjalp det Lisa Brown. Hun vidste godt, at der kun var en måde, at sygdomsforløbet kunne slutte på.

»Jeg giver ikke op, men jeg har kæmpet så længe. Min krop kan ikke klare mere,« har hun tidligere sagt til People.

Og lørdag gik hun bort efter seks hårde år med sygdommen. Her vejede hun kun omkring 35 kg.

Ægtemanden Patrick stoppede med at arbejde i den sidste tid af sin kones sygdomsforløb. Og han har så meget respekt for hende.

»Hun er smuk både indeni og udenpå. Jeg ville formentlig have givet op for længe siden. Hun vil bare gerne overleve, så hun kan skabe opmærksomhed på denne forfærdelige sygdom, så ingen andre skal gennemgå det samme,« har han sagt.