Har den konservative toppolitiker Henriette Kjær og hendes mand forfalsket Kjærs svigermor, den 72-årige Yvonne Gerda Pedersens, underskrift på et gældsbevis?

En af Danmarks førende grafologer – skrifteksperter – Per Flemming Andersen, indehaver af firmaet grafolog.dk, er ikke et øjeblik i tvivl om, at Yvonne Gerda Pedersens underskrift på gældsbeviset er en forfalskning.

Per Flemming Andersen er eksamineret grafolog, har praktiseret siden 1976 og arbejder netop med at undersøge håndskrifter eller underskrifter, hvor der kan være tvivl om, hvem der har udført dem, for eksempel i forbindelse med mistanke om dokumentfalsk ved testamenter.

B.T. har bedt ham sammenligne underskriften på gældsbeviset – som Yvonne Gerda Pedersen siger er et falsum – med syv utvivlsomt ægte underskrifter, som Yvonne Gerda Pedersen har skrevet på recepter som læge.

- Det er min klare overbevisning, at den på gældsbeviset er forfalsket. Den er skrevet på en væsentlig anden måde, meget langsommere og med ophold end de syv andre ægte underskrifter. Der er ikke samme hurtige præg som de andre underskrifter. Derfor kan jeg ikke se det som andet end en forfalskning, siger Per F. Andersen.

Flere detaljer


B.T. har ligeledes vist Yvonne Gerda Pedersens underskrifter til en anden uddannet grafolog Anny Bennike. Hun synes til gengæld, at underskrifterne minder så meget om hinanden, at den på gældsbeviset bør være ægte.

- Jeg har fundet så mange og så væsentlige overensstemmelser, at der efter min overbevisning er tale om en ægte underskrift. Hvis det er en forfalskning så er den forbandet godt lavet, siger hun og tilføjer, at underskriften til gengæld alligevel kan være falsk.

- Hendes underskrift kan være scannet over på gældsbeviset, og da det er fotokopi af gældsbeviset, jeg har set, så kan man ikke se, om det er tilfældet. Men det er set før, at underskrifter er forfalsket på den måde.

"Godt lavet"


Per F. Andersen anerkender også, at underskriften på gældsbevist er "utrolig godt lavet", men alligevel holder han fast i, at den er forfalsket. Og den er lavet på en måde, som er set før i andre svindelsager.

- Det er meget typisk, at man sidder med en ægte underskrift og forsøger at efterligne den. Men jeg kan godt udelukke, at Yvonne Gerda Pedersen har lavet den underskrift, siger han.