To meningsmålinger viser ret klare flertal for at fjerne skattestoppet, mens en tredje undersøgelse kommer til et andet resultat.

To nye målinger viser klare flertal blandt danskerne for at fjerne skattestoppet, som har været et af regeringens absolutte varemærker siden 2001.

Ifølge en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2,

mener 53 pct. af danskerne, at det er en god idé at gøre op med skattestoppet, mens 37 pct. gerne vil beholde det.

Samtidig viser en opinionsundersøgelse, som Capacent har foretaget for DR, at mere end halvdelen af vælgerne ønsker skattestoppet sat ud af kraft for en periode eller helt afskaffet. Et stort mindretal på 34 procent bakker op om skattestoppet i sin nuværende form.

Den svindende opbakning til skattestoppet får dog ikke statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at vakle:

- Et land i krise har ikke brug for, at man sætter skatterne op og dermed udflager endnu flere danske arbejdspladser. Det er min holdning, og så må danskerne finde ud af, om de er enige, siger statsministeren til Politiken.

Han kan så søge trøst i en tredje og næsten samtidig undersøgelse, som analyseinstituttet Interresearch har udarbejdet for den borgerlige tænketank Cepos.

Den viser nemlig, at et lille flertal på 47,9 procent fortsat ønsker, at skattestoppet skal bestå i de kommende år, mens 39,8 procent er imod.

Socialdemokraterne og SF har allerede kastet skattestoppet i graven. De to

partier mener ifølge Politiken, at målingerne fra Megafon og Capacent viser, at danskerne er bevidste om en virkelighed, hvor skatterne skal op, for at velfærden kan hænge sammen.

/ritzau/