Berlingske vil undersøge tekster fra sin tidligere litteraturanmelder Katherine Diez, som ifølge mediet er 'beskyldt for at plagiere'.

Det oplyser kulturredaktør Birgitte Borup, efter mediet Kulturmonitor tirsdag har bragt flere eksempler på, at influenceren Diez har delt tekster, der kan se ud til at være kopieret fra udenlandske skribenter uden kildehenvisninger.

Kender du noget til sagen? Kontakt journalisten på ofru@bt.dk.

»Det er på ingen måde acceptabelt at plagiere uden tydelig kildeangivelse, og når den beskyldning nu bliver bliver fremført om tekster, der er bragt i Berlingske, har vi valgt at iværksætte en undersøgelse,« siger Borup til Berlingske.

Berlingske skal have modtaget henvendelser, der rejser 'tvivl om autenticiteten og troværdigheden' af Diez' arbejde, lyder det.

Et eksempel, der bliver bragt op i Kulturmonitor, er følgende tekst, som Diez har skrevet på Instagram:

»Overordnet opfattes femininitet som en afvigelse fra samfundets default-indstillede maskulinitetsfokuserede linse, så vi er mere tilbøjelige til at afvise den. Simone de Beauvoir, som jeg nævner, skriver om det i 'Det andet køn': at samfundet ser kvinder (og enhver, der optræder feminint) som 'den anden' i forhold til mænd. Fænomenet 'Demonized Femininity' er internaliseret.«

Teksten minder meget om en,  der fremgår i en akademisk artikel fra den amerikanske studerende Samantha Haygood på Colorado Boulder Universitet 11. marts 2022, og Berlingske skriver, at teksten er 'kopieret og oversat til dansk'.

Den originale tekst kan ses her:

Foto: Foto: Screenshot af uddrag fra artiklen 'Demonized Femininity' fra 22. marts 2022.
Vis mere

B.T. har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Diez om de antydninger om plagiat, der bringes i Kulturmonitor, men hun er endnu ikke vendt tilbage.

Berlingske understreger, at Katherine Diez ikke længere er tilknyttet avisen og ikke har været det siden 2022.

Tidligere tirsdag oplyste Berlingskes kulturredaktør til Kulturmonitor, man ikke havde »planer om at iværksætte en undersøgelse« af Diez' arbejde.

Det var brugere på det sociale medie Reddit, der torsdag begyndte at finde eksempler frem på tekster fra Diez, der mindede meget om andres.