Kronprins Frederik mødte op i militæruniform fra top til tå, da han fredag deltog i fejringen af Frømandskorpsets 60 års jubilæum som æresgæst. Begivenheden fandt sted på Marinestation Kongsøre ved Isefjorden, hvor Frømandskorpset i dagens anledning udførte sprængninger og angreb til lands og til vands med løst krudt.

Men kronprinsen blev ikke selv fristet til at deltage aktivt i dagens program.

»Jeg har mange af de minder med at springe i fra forskellige steder her i nærområdet, og derfor er det en fornøjelse at stå her med tørre fødder og se et fantastisk godt »display«, som vidner om en masse træning fra gamle frømænd og eksisterende frømænd,« siger kronprisen til TV2.

De 60 år blev markeret med bl.a. sprænginger med løst krudt ved Marinestation Kongsøre, hvor frømandskorpset holder til. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
De 60 år blev markeret med bl.a. sprænginger med løst krudt ved Marinestation Kongsøre, hvor frømandskorpset holder til. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Kronprinsen fik kælenavnet Pingo, da han selv var i Frømandskorpset og blev frømand nummer 210. Han har tidligere fortalt, at han meldte sig til optagelsesprøven uden at fortælle det til sine forældre. Han så det som den hårdeste fysiske prøvelse, han kunne udsætte sig selv for, og den ultimative test på, hvem man er uden titler og privelegier. Og det blev samtidig et vendepunkt for party-og turboprinsen, som offentligheden hidtil mest havde kendt som en genert og umoden ung mand.

»De første seks måneder til et år efter var der folk, der sagde til mig, at jeg havde mere rank ryg og en skarpere udstråling, når jeg gik ind i et lokale, også når jeg var i civil. Den uddannelse blev et vendepunkt for mig. Den betød, at jeg endelig kunne sammenligne mig med andre, fordi jeg vidste, jeg ikke havde fået noget forærende,« har kronprinsen tidligere fortalt i et interview i Euroman.

Og denne fredag han lagde ikke skjul på, at det var et glædeligt gensyn at være med til at fejre korpset, som han omtalte som 'den her familie'.

Deltagere i 60 års jubilæumsfejringen blev præsenteret for en intens operativ træning med indsættelse af Frømandskorpset i det maritime miljø.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Deltagere i 60 års jubilæumsfejringen blev præsenteret for en intens operativ træning med indsættelse af Frømandskorpset i det maritime miljø.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Om man er gammel eller lidt ældre som mig, eller man kom igennem sidste år, så er vi jo alle sammen i samme båd, når først vi har bestået den her uddannelse«, siger Kronprinsen.

Frømandskorpset blev oprettet i 1957 efter britisk, amerikansk og norsk forbillede. De hører løser civile og militære opgaver i krig og fred. Korpset modtager årligt 600 ansøgere, men kun 10-12 af dem gennemfører og bliver udnævnt til frømænd.

Både Søværnet og Flyvevåbnet deltog i træningen, hvor det var muligt at overvære, hvordan forskellige enheder arbejder sammen i en skarp situation.  (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Både Søværnet og Flyvevåbnet deltog i træningen, hvor det var muligt at overvære, hvordan forskellige enheder arbejder sammen i en skarp situation.  (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere
Øvelsen foregik både til lands, til vands og i luften og gav indblik i, hvordan Forsvaret kan indsættes i maritime operationer i hele verden.
Øvelsen foregik både til lands, til vands og i luften og gav indblik i, hvordan Forsvaret kan indsættes i maritime operationer i hele verden. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere
Kronprins Frederik til jubilæumsarrangement for Frømandskorpset. I år er det 60 år siden frømandskorpset blev oprettet og det bliver markeret på Marinestation Kongsøre, hvor frømandskorpset holder til. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Kronprins Frederik til jubilæumsarrangement for Frømandskorpset. I år er det 60 år siden frømandskorpset blev oprettet og det bliver markeret på Marinestation Kongsøre, hvor frømandskorpset holder til. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere