Foto: Camilla Rønde

Voldsdømte L.O.C. er ikke bare hårdtslående musikalsk. Voice-dommeren modtog i denne uge for anden en dom for vold.

Men også journalisten Frederik Ohsten lærte i 2005 den mørke side af rapperen at kende. Den daværende praktikant på ugebladet Se og Hør havde skrevet i bladet om L.O.C.s kæresteforhold til skuespilleren Julie Ølgaard. Historien var bekræftet af Ølgaards ven og kollega Huxi Bach.

- Jeg dækkede Danish DJ Awards og sad og talte med USU (L.O.C.s gode ven, red.). Da det gik op for L.O.C., at det var mig, der havde skrevet artiklen, blev han meget aggressiv. Han sagde noget i stil med: ’giv mig en god grund til at jeg ikke skal smadre dig’, siger Ohsten.

ChristLOC

- Jeg sagde, at jeg bare gjorde mit arbejde. Hvis han havde tilføjelser, skrev jeg det gerne. Pludselig langede L.O.C. mig en i ansigtet med håndryggen.

Dagen efter gik journalisten sammen med et vidne til politiet. Der kom aldrig en retssag ud af det. Men L.O.C. blev pålagt at betale en bøde.

Druk og hash

L.O.C., hvis borgerlige navn er Liam O’Connor, gik til makronerne, da han var yngre. Som teenager i Aarhus Vest stod den på druk, hash og den yderst lunefulde drik absinth, som han endog har skrevet en sang om.

I et interview med Information fornylig fortæller L.O.C. om sin vilde ungdom efter debutpladen ’Dominologi’ i 2001, hvor et af numrene hed ’Drik din hjerne ud’, et andet ’Absinthe’:

- Jeg var det dummeste svin overhovedet. Jeg brugte godt og vel to år på at tro, jeg var den sejeste i hele verden. Jeg fik alting serveret, og jeg har været den mest fucking åndssvage person at være i nærheden af, sagde Liam til Information 7. november.

LOC

Liam er født som søn af en irsk lastbilchauffør og en dansk mor, der var ekspedient i en boghandel, og som siden blev healer. Øjensynligt kommer han fra et hjem med store armbevægelser og højt til loftet:

- Begge mine forældre har altid troet på, at jeg nok skulle finde ud af, hvad jeg ville. De har været nogle tålmodige mennesker, der har givet plads til, at jeg kunne dumme mig, og det er jeg meget, meget taknemmelig for, sagde Liam O’Connor til EuroWoman i januar.

Og dummet sig har han efter eget udsagn gjort op til flere gange. Særligt da han dyrkede den såkaldte gangsterrap-stil i slutningen af 90’erne, med hans første band Alzheimerklinikken og hans mangeårige rapper-ven, Uso:

Macho og helt dum

- Det var jo noget med at råbe højest og være mest macho og helt dum. Og så var det bare en tid, hvor man rendte rundt og lavede mega åndssvage ting, har han selv sagt om tiden i 90’erne og begyndelsen af 0’erne.

Siden han var 18 har L.O.C. røget, sniffet og drukket, og efter hans tredje plade, ’Cassiopeia’ i 2005, betød misbruget, ifølge Information, at han led af angst og paranoia og samtdig måtte behandles for en hash-psykose, der stammer helt tilbage fra teenageårene:

- Det er det, der gør, at jeg ikke drikker, ryger, sniffer eller noget som helst. Hvis jeg fucker med mit hoved og med mit behov for at gøre tingene rigtigt og være positiv, så tror jeg, det går galt. Så tror jeg, filmen knækker, og jeg mister mig selv. Så jeg vil aldrig nogensinde drikke en dråbe alkohol igen, sagde L.O.C. til Information.

Tørlagt siden 2006

Siden 2006 har Liam været ’tørlagt’, som det hedder for tidligere misbrugere, men filmen er knækket nogle gange før og efter, for den ellers charmerende, storsmilende og afslappede musiker, der lige nu optræder som tv-coach i ’Voice’ hver lørdag i den bedste sendetid.

Onsdag fik han en dom på 40 dages betinget fængsel for at slå en fra publikum på festivalen ’Rock Under Broen’ i Middelfart, og i 2003 fik L.O.C. en dom for et gade-slagsmål.

- I min fuldskab, som rimelig meget havde taget overhånd i den periode, hakkede jeg ham én på hovedet. Han mistede en tand, og et øjeblik efter dukkede ordensmagten op, har han fortalt til magasinet Ud & Se.

Efter anholdelsen slog og sparkede L.O.C. to betjente i detentionen, og han blev senere idømt 74 timers samfundstjeneste, der blev afsonet i Frelser-Kirken på Christianshavn.

Liam O’Connor har via sin talskvinde Salli Mortensen meddelt BT, at han ikke har yderligere kommentarer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.