Flere er anholdt efter terrorangrebet i Hviderusland. En 27-årig hovedmistænkt kan være lejesoldat, mener KGB.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Politiet i Hviderusland har anholdt to mistænkte i forbindelse med efterforskningen af et bombeanslag i metroen i Minsk, hvor 12 mennesker blev dræbt - deriblandt en mand, som øjensynligt placerede sprængstofferne på stationen, oplyser statsanklagemyndigheden.

- Vi er i gang med de første undersøgelser omkring de mistænkte sammen med deres advokater, siger vicestatsanklager Andrej Shved, som siger, at de "første tilståelser er blevet fremsat".

- Med en hel del sandsynlighed kan vi antage, at den ene af de anholdte er hovedmanden bag angrebet, siger han.

Ifølge Hvideruslands statslige nyhedsbureau BelTA har politiet jagtet en kraftigt bygget "ung ikke-slavisk mand" som mistænkes for at have placeret bomben, som dræbte 12 og sårede op mod 200 på Minsks travleste metrostation.

Ifølge statslige sikkerhedspoliti KGB kan der være tale om en lejesoldat. Rusland sender eksperter

BelTA oplyser, at teknikere nu har undersøgt det metrotog, som blev ramt af eksplosionen mandag eftermiddag. Der er fundet flere spor på stationen og vidneudsagn fra ofrene er nu ved at blive indsamlet.

Ifølge politiet var bomben en fjernudløst sprængladning pakket med søm og metalkugler. Flere af de overlevende fra eksplosionen har mistet arme eller ben, og bystyret i Minsk har udråbt onsdag til national sørgedag.

Rusland har sendt et hold efterforskningsspecialister til den hviderussiske hovedstad for at bistå med opklarelsen af angrebet. Premierminister Vladimir Putin sagde tirsdag:

- Mere end nogen andre føler vi med vores broderfolk i Hviderusland. Vi håber, at ofrene kommer sig hurtigt. De kan regne med Ruslands hjælp, og i efterforskningen af denne forfærdelige terrorhandling.

Det er første gang en terrorhandling kræver dødsofre i Hviderusland, men én gang tidligere har landet oplevet et bombeangreb. Opposition frygter anholdelser

Det skete på uafhængighedsdagen i 2008, hvor en bombe sårede 50 under en koncert i Minsk. Dengang udnyttede Hvideruslands autoritære præsident Aleksander Lukasjenko situationen til at foretage masseanholdelser og ransagninger af oppositionspolitikere.

Flere oppositionsfolk siger i dag, at de frygter, at et lignende scenarie vil gentage sig. Stort set hele den hviderussiske opposition har siddet fængslet siden det seneste præsidentvalg i december 2010.