Johny Jensen-sagen bliver undersøgt af Sundhedsstyrelsen. Privathospitalet, der foretog skanning af bokseren, er rystet over sagen.

Det bliver Sundhedsstyrelsen, der skal finde ud af, hvad der er op og ned i sagen om bokseren Johny Jensen, der to gange blev sendt i ringen, selvom en MR-scanning viste, at bokseren havde en hjerneskade.

- Vi er selvfølgelig interesserede i at undersøge, om det, der er sket lægefagligt, har overholdt den gældende lovgivning. Det er sådan i den gældende lovgivning, at hvis man får lavet en lægefaglig undersøgelse, så skal patienten informeres om, hvad den har vist, og hvad der videre skal ske, siger overlæge og chef for tilsyn hos Sundhedsstyrelsen, Anne Mette Dons.

Det var privathospitalet Hamlet, der foretog MR-skanningen, men hospitalet er ikke i Sundhedsstyrelsens søgelys, for det er ikke hospitalets opgave at kontakte patienten. Resultatet bliver givet til den læge, som har anvist patienten. Alligevel gør sagen et indtryk på Vibeke Brøndum, der er administrerende overlæge på Hamlet.

- Vi sender trygt og roligt svaret på skanningen til den læge, som skal give vedkommende bokser svar. Jeg har ikke haft nogen som helst anelse om, at oplysningerne ikke er blevet givet videre, siger Vibeke Brøndum.

/ritzau/