Først skaffede Martin Jørgensens trøje 35.000 kr. til hjerneskadet pige - nu har en auktion over Superliga-trøjer foreløbig indbragt yderligere 50.000 kr.

Der er gået sport i at hjælpe tre-årige hjerneskadede Mathilde Willumsen fra Bramming.

Først skaffede fodboldspilleren Martin Jørgensen 35.000 kr, da han satte sit landsholdstrøje til salg for højeste bud.

Nu følger spillerne i Superligaen efter.

Intersport i Herlev har nemlig organiseret en auktion, hvor man kan byde på trøjer fra hver superligaklub. På trøjerne har klubbens spillere skrevet deres autografer. Foreløbig er buddene på auktionen nået op på 53.000 kr.

»Når man selv har børn, kan man ikke undgå at blive berørt af Mathildes skæbne. Hendes far og mor gør en flot indsats. Derfor ville vi gerne støtte deres sag, da vi fik mulighed for at få trøjer med autografer fra alle superliga-holdene,« siger John Laursen, Intersport i Herlev.

»Det er ikke for at lave en reklamestunt - Mathilde er én, man må gøre noget for, når man har chancen,« tilføjer John Laursen.

Da Laursens initiativ forleden blev omtalt i programmet »Det er bare sport«, reagerede landsholdets tøjsponsor Hummel - og satte prompte en EM-trøje årgang 2004 med alle landsholdsspillernes autografer med på auktionen.

Mathilde Willumsen lider af en medfødt hjerneskade. Behandling og træning i USA efter Doman-metonen vil kunne forbedre hendes situation væsentlig og formentlig betyde, at hun vil kunne komme til at klare sig som andre børn.

Bidrag beskattes
Sundhedsstyrelsen har endnu ikke blåstemplet metoden. Derfor skal Mathildes far og mor, Jan og Janette Willumsen, selv betale for behandlingen, der over en tre-årig periode vil koste ca. 800.000 kr.

Mange private har allerede støttet Jan og Jeanette Willumsens kamp for at give deres datter et godt liv. Til gengæld har skattemyndighederne ikke villet opgive at beskatte et legat på 100.000 kr., som Nykredit har givet Jan Willumsen til støtte til Mathildes behandling. Trods formålet beskattes beløbet, fordi det er udbetalt til Mathildes far. Indsamlede midler og private bidrag til Mathildes behandling beskattes ikke.

Auktionen over superligatrøjerne og EM-trøjen kan følges på www.intersport.dk. Bud kan afgives indtil 3. december på email: intersport.Herlev@sport.dk