Rasmus Staghøj gør overraskende comeback på skærmen.

Knap et halvt år efter chokfyringen fra TV 2 Sporten vender den populære tv-vært tilbage, når han toner frem på TV 2 sidst i marts.

Her skal han være gæstevært i Go' morgen Danmark.

»Der har været lidt snak med Go' morgen Danmark, og jeg syntes, at de var spændende, og de syntes, at jeg var spændende,« fortæller Rasmus Staghøj, der skal være med i programmerne både lørdag 30. og søndag 31. marts.

»Mikkel Kryger (en af de vanlige værter, red.) er ude at rejse, og så har de tænkt, at de gerne ville prøve mig af som gæstevært.«

Konstellationen kan virke overraskende så kort tid efter, at den mangeårige cykeljournalist fik overrakt en fyreseddel fra selvsamme TV 2.

Rasmus Staghøj nåede at arbejde i knap 10 år for kanalen, men på trods af fyringen har han aldrig tænkt det som en endegyldig afslutning på TV 2. 

»Da jeg stoppede, så jeg det ikke som et stop på TV 2, men på Sporten,« lyder det fra Rasmus Staghøj.

Rasmus Staghøj har kommenteret Tour de France, men også været vært på programmet AftenTour. Her står han med den tidligere cykelrytter Lars Bak.
Rasmus Staghøj har kommenteret Tour de France, men også været vært på programmet AftenTour. Her står han med den tidligere cykelrytter Lars Bak.
Vis mere

»Jeg har anset det som sandsynligt, at jeg en dag skulle arbejde på TV 2 igen. Det skal jeg så også nu, lige i den weekend. Men jeg har altid syntes, at det er en dejlig arbejdsplads. Det har ikke ændret sig.«

Indtil videre er der kun en aftale om, at samarbejdet strækker sig over en weekend. Men han håber, at det bliver til mere.

»Jeg synes, det er rigtig spændende, og jeg er i hvert fald interesseret i mere af den slags. Jeg har selv været gæst derinde flere gange, og jeg har altid tænkt, at jeg godt kunne tænke mig at arbejde der. De er superseriøse i deres forberedelser.«

Det er ikke første gang, at Go' morgen Danmark forsøger sig med gæstemedværter. 

Tidligere er opgaven tilfaldet kendte tv-ansigter som Mads Steffensen eller Melvin Kakooza.

»Jeg vil gøre alt for at overbevise dem om mere, selvom der ikke er lovet noget. Ideen er at forsøge at gøre det så meget til mit som muligt, jeg vil være mig selv og ikke efterligne nogen,« lyder det fra Rasmus Staghøj, der bliver flankeret af Michèle Bellaiche.

»Hun ved om nogen, hvordan man laver Go' morgen Danmark. Så jeg vil selvfølgelig også suge alt det til mig, som jeg overhovedet kan.«

Den erfarne tv-vært glæder sig til at være med til at styre slagets gang i studiet ved Tivoli – selvom nervøsiteten formentlig melder sig, når det hele går i gang.

For på trods af at han er vant til at være på skærmen, er en ting anderledes denne gang.

»Man skal altid være lidt nervøs, når man laver fjernsyn. Tilpas nervøs,« siger Rasmus Staghøj.

»Jeg har været væk længe. Sidste gang var under Vuelta a España (i september, red.), og nu glæder jeg mig virkelig til at dufte savsmuld igen. Selvom jeg er overrasket over, at der er gået så lang tid.«