Den livsfarlige lungesygdom SARS er et af samtaleemnerne for den snes danske badmintonspillere og -ledere, der i sidste uge var i Japan og i denne uge spiller i Korea.

»Naturligvis bliver man en smule nervøs, når man kører i en lille bus med nogle spillere fra Hong Kong, og de nyser eller hoster. Et par forkølede danskere har også haft maske på, mens forkølelsen var værst,« fortæller Kenneth Jonassen.

Rygter går i disse dage i det koreanske om aflyste sommerturneringer i Asien, og i går spadserede rygtet også om, at VM står foran aflysning. Det lyder dog usandsynligt.

»Foreløbig er det altså også kun rygter,« kommer det fra Kenneth Jonassen.

Verdensranglistens øjeblikkelige nummer to spillede sig i går i semifinalen, hvor han skal op mod Lee Hyun Il.

»Det bliver mere end svært. Jeg er ved at være kørt mentalt træt efter to hårde uger. Hovedet trænger til at blive renset,« fortæller Jonassen.

Han måtte slide i 85 minutter for at nå semifinalen.

»Efter at have vundet første sæt kom jeg foran 9-3 i andet, men gik så helt i stå. Jeg fik slet ikke flyttet mig hurtigt nok. Min modstander fra Hong Kong kom foran 13-9, jeg fik udlignet igen, hvorefter han snuppede sættet.

I tredje sæt var jeg bagud det meste af tiden, men vandt alligevel 15-12,« fortæller Kenneth Jonassen.

Der er også dansk deltagelse i den anden semifinale i herresingle, nemlig Anders Boesen, der vandt sin kvartfinale 15-10, 7-15, 15-6 over koreaneren Seong Hwan Park og nu møder en anden Park, nemlig Tae Sang.

Rikke Olsen og Jonas Rasmussen forsvarede de danske farver som de eneste i mixeddouble, da de spillede sig i semifinalen med en sikker sejr over et engelsk par. Rikke Olsen kom også videre i damedouble, da hun sammen med Ann-Lou Jørgensen vandt i to sæt over et japansk par. I dag bliver modstanden koreansk.