Nyforlovede Mary og Frederik er i gang med at åbne pakker og breve fra hele verden. Gavmildheden vil ingen ende tage, siden Mary og Frederiks forlovelse blev offentliggjort.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Traditionen tro har danskerne gået kapgang op mod Amalienborg for at aflevere lykønskninger i form af fine gaver. »Parret har modtaget langt mere end hundrede gaver fra private og fra firmaer. Pakkerne er allesammen i Kronprinsens lejlighed lige nu, hvor de er i gang med at blive pakket ud - og af parret selv, selvfølgelig,« fortæller hofchef Per Thornit.

»Præcis hvad de har modtaget af gaver, fortæller vi ikke, for det er en privat sag,« tilføjer han. B.T. ved i hvert fald, at fire af gaverne var forlovelseskager - bagt af forskellige konditorer, herunder den kongelige hofleverandør Anton Berg. Spørgsmålet er bare, hvem pokker kan spise alt den kage?

Kager deles ud
»De mange kager bliver helt sikkert spist. Hvis ikke lige af kongefamilien, så af livgarden, vagtholdet, værkstedsfolk og andre ansatte. På den måde fejrer de også forlovelsen,« siger hofchefen.

Fra hele verden er der også sendt i hundredevis af personlige breve til Kronprinsen og Mary. Så mange, at hoffet endnu ikke kan vurdere antallet.

»Men det drejer sig om flere hundrede. Lige nu er vi ved at bære kasser med breve over til dem. Og de bliver selvfølgelig også læst af parret, og alle brevene bliver besvaret. Men det tager naturligvis sin tid.

De fleste lykønskninger er fra Danmark, men de har også modtaget en del breve fra Australien og resten af verden,« siger Thornit og tilføjer, at det vil være hoffet omkring Frederik, der sender besvarelserne ud til alle brevskriverne.

Flot gave til Alexandra
Men det er ikke kun Frederik og Mary, som bliver begavet i kongehuset. Også til Joachim og Alexandras forlovelse var danskerne opmærksomme på begivenheden. »Men de fik ikke lige så mange gaver. Nyheden kom nok bag på de fleste, og det var ikke alle, der nåede at reagere på det,« husker Thornit.

Alexandra modtog dog dengang en varm minkpels fra Saga Furs, der havde kostet andre dødelige mellem 60.000-70.000 kroner.

Og til brylluppet fik de blandt andet et dobbeltportræt malet af Kurt Trampedach, fyrværkeri til bryllupsmiddagen samt et ukendt antal gaver.

Nu har danskerne indtil 14. maj til endnu engang at tænke over dels en personlig gave, dels et forslag til folkegaven.