Regeringen scorer selvmål, når den erstatter multimedieskatten med skat på fri telefon, mener IT-Branchen.

- Multimedieskatten har allerede kostet over 60.000 hjemmearbejdspladser. Den nye skat på smartphones får samme skadelige virkning.

Sådan lyder reaktionen fra IT-Branchen oven på skatteudspillet, som Regeringen og Enhedslisten præsenterede fredag.

Regeringen og dens støtteparti er enige om at afskaffe den omstridte multimedieskat og i stedet genindføre den gamle ordning, hvor man beskattes, hvis man får fri telefon stillet til rådighed af sin arbejdsgiver.

Men den beslutning møder altså ikke opbakning hos administrerende direktør i IT-Branchen, Morten Bangsgaard, der påpeger, at smartphones også er omfattet af den nye skat:

- Regeringen har i bund og grund lavet en skat, der er forældet, allerede før den træder i kraft, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Digitale arbejdspladser skaber mere fleksible og produktive medarbejdere - det gælder naturligvis i forhold til hjemmearbejdspladser. Men det gælder i lige så høj grad smartphones og tablets, hvor telefoni, mail, internet og så videre smelter sammen.

Han mener, at regeringen går stik imod egen politik om at fremme teknologiudvikling, vækst og produktivitet, når multimedieskatten ikke afskaffes, men i stedet omlægges.

- Groft sagt svarer en særlig skat på smartphones til, hvis man for 10 år siden havde gjort det skattefrit at have en almindelig stationær computer, mens man skulle betale skat, hvis man havde en bærbar computer, siger Morten Bangsgaard.

Når beskatningen af fri telefon træder i kraft 1. januar, sker det dog med den justering, at der gives rabat, hvis begge ægtefæller i en husstand betaler skatten.

Ellers kunne det rent faktisk være blevet dyrere for nogle familier at gå tilbage til den gamle ordning.

Ifølge skatteministeriets beregninger får de godt 100.000 danskere, der har fri telefon, 235 kroner mere til sig selv efter omlægningen.

/ritzau/