Midt i Socialdemokraternes store nedtur i meningsmålingerne og efter sammenbruddet i trepartsforhandlingerne, kommer får Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydon pludselig et skulderklap fra uventet kant.

Landets førende økonomer giver nemlig regeringen topkarakter, når det gælder økonomisk ansvarlighed, skriver Ritzau ifølge Politiken.

Ritzau har lavet en rundspørge blandt 39 af landets førende økonomer. 80 procent af dem giver på en 10-skala regeringen karakteren syv eller derover for dens ansvarlighed i den økonomiske politik.

- Regeringens økonomiske politik er karakteriseret ved rimelig godt styr på de offentlige finanser, og fokus på at lave reformer, som kan udvide arbejdsstyrken, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank. Han giver Thorning-regeringens økonomiske politik et 8-tal.

Selv om det mislykkes for regeringen at få gennemført bl.a. reformen af førtidspensionen, fleksjobordningen og den skattereform, der forhandles om nu, vil Steen Bocian stadig karakterisere regeringens økonomiske politik som ansvarlig.

- Regeringen har nemlig et forsigtighedsprincip, hvor de ikke spenderer pengene, før de er fundet, siger han.

- Investorerne har den opfattelse, at der i Danmark er godt styr på den offentlige gældsætning. Det gør, at de strømmer til Danmark i en sådan grad, at vi nu ligefrem har negativ rente på visse typer statsobligationer, siger Sydbanks cheføkonom Jacob Graven til Ritzau.

Han mener, at Danmark bliver opfattet som 'en sikker havn' i et gældsplaget Europa.

Hver tredje af økonomerne giver Thorning-regeringen et 8-tal, mens hver sjette er helt oppe på et 9-tal.

Mens Socialdemokraterne er styrtdykket i meningsmålingerne, brager Venstre frem og er nu større end hele regeringen tilsammenn. Men økonomerne var hårdere ved Løkkes økonomiske politik.

Da Ritzau for to år siden i juni 2010 lavede en tilsvarende rundspørge, var det kun 40 procent af økonomerne, der belønnede Løkke-regeringen med en karakter på syv eller derover, mens halvdelen af økonomerne gav regering et 5-tal eller dårligere.

Det hører med til historien, at den borgerlige regering på det tidspunkt endnu ikke havde lanceret genopretningspakken med efterlønsreformen, som Thorning-regeringen har 'overtaget'.