Dansk Industri undrer sig over, at EU-Parlamentet nu alligevel vil forbyde enzymet thrombin. Der er ingen saglig begrundelse, lyder det.

Dansk Industri (DI) ryster på hovedet over, at Europaparlamentet nu vil sætte en stopper for enzymet thrombin - bedre kendt som kødklister.

- Vi synes, det er sørgeligt, fordi vi finder, at det bliver afvist på et usagligt grundlag, siger Astrid Bork Andersen, der er chefkonsulent i DI fødevarer.

Parlamentets miljøudvalg har stemt imod at tillade thrombin, blandt andet fordi udvalget mener, at thrombin lægger op til at vildlede forbrugeren.

- Formålet med brugen af thrombin er at præsentere et stykke af kød til forbrugerne, som et enkelt kødprodukt, og derfor er risikoen for vildledning af forbrugeren åbenlys, skriver udvalget i sin erklæring.

Men det er noget sludder, mener Astrid Bork Andersen.

- Man kan ikke på forhånd sige, at brugen af det vil være vildledende. Det har vi allerede regler for. Så kan man forholde sig til dem og se, om man præsenterer produktet som det, det er. Men det er jo ikke thrombinens skyld, siger hun.

Et andet punkt i parlamentets erklæring påpeger en øget risiko for at bakterier som salmonella kan trænge ind i kødet under processen.

Astrid Bork Andersen understreger, at de stramme regler for hygiejne og fødevaresikkerhed ikke bortfalder, bare fordi der er thrombin involveret.

- Hvis du lægger et stykke bacon på en hakkebøf, klistrer du også to stykker kød sammen, og så skal du også forholde dig til, at det hygiejnisk er i orden, siger hun.

/ritzau/