Mols-Linien har i sidste øjeblik opgivet at byde ind på færgefarten til Bornholm og overlader dermed ruten til én byder.

Mols-Linien har i sidste øjeblik trukket sig fra et udbud om færgetrafik til Bornholm. Tirsdag skulle tilbuddene afleveres, men Mols-Linien opgiver på grund af finanskrisen. I stedet er der dermed lagt op til ét afgørende bud fra selskabet Nordic Ferry Services, et fælles selskab for Bornholmstrafikken A/S og Clipper Group.

Oprindelig var tre prækvalificerede bydere med i kampen, men kun de to ovennævnte indsendte forhandlingstilbud tilbage i september.

Ifølge en meddelelse fra Mols-Linien er det ikke længere forretningsmæssigt interessant for rederiet at byde på Bornholmsruten. Det skyldes især, at man vil være nødt til at samle en stor finansieringspakke til opgaven.

- Det er ganske enkelt blevet for dyrt og for risikabelt at låne penge på rimelige vilkår i den aktuelle situation, selv om vi kunne garantere Trafikstyrelsen en god og effektiv drift af Bornholmstrafikken, siger Carsten Berger, formand for Mols-Linien.

/ritzau/