Et sandt hamskifte i dansk politik er på vej. Det Konservative Folkeparti tester i disse uger et helt nyt image. Nyt navn, nye slagord, ny farve og ny politisk profil.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Og så er partiet parat til at kaste egne politiker-børn ind i kampen. Et kneb, der er ganske ukendt i dansk politik.

Lene Espersen og sønnen Marcus kan flytte afgørende stemmer i et kommende valg - det er i hvert fald tanken hos de Konservative.

Slipseknuder og nydelig konservatisme skal skiftes ud med en blød og venlig familieprofil.

Det Konservative Folkeparti er ved at iklæde sig valgtøjet. En smart modedragt i troværdigt efterårsgrønt med nye bogstaver på maven.

Oser af idyl
B.T. er kommet i besiddelse af det testmateriale, som partiet i øjeblikket prøver af på udvalgte danskere. Kampagnematerialet oser af velvilje og familie-idyl.

Og så spørger den travle mor med egen ministerbil, justitsminister Lene Espersen, iklædt sønnen Marcus, indigneret på vegne af vælgerne:

»Den moderne familie er under evigt tidspres. Er det ikke på tide, at daginstitutionerne bliver mere fleksible?«

De Konservative vil gerne vide, om det er for poppet med den slags billeder af politikere og deres egne børn.

I tester, om Lene og Marcus går rent ind hos vælgerne?

»Det er nok at overdrive lidt. Men når man er ved at lave den sidste finpudsning, så er det vigtigt, at nuancerne er klare, og det er rigtigt, at vi er ved at finjustere,« siger den konservative generalsekretær Morten Bangsgaard, der er uforberedt på, at B.T. er i besiddelse af det spritnye kampagnemateriale. Afsløringen kommer på tværs af, at han endnu ikke kender svarene fra vælgertesten.

Det virker, som om I gerne vil fremstå mere moderne?

»Ja?«

Hvordan vil I gøre det?

»Det er det, vi er ved at finde ud af,« siger Morten Bangsgaard.

Valgkampagnen ligner en rigtig hygge-knuser til familien. Og så er partiet klar til et opgør med den hidsigt vårgrønne farve til fordel for en mere dyb flaskegrøn. Navnet de Konservative skal måske skiftes til blot at hedde »Konservative«. Noget af et skifte fra det mere tunge »Det Konservative Folkeparti«.

Tandpasta-smil
Dertil friske billeder af partiets profiler med brede smil, som vi ellers kun kender dem fra tandpastareklamer, søde børn og små fortørnede slaglinjer, der skal omfavne børnefamilien Danmarks daglige frustrationer. »Mod til mere« kan blive det konservative omkvæd, som et kommende folketingsvalg vil runge af.

»Man skal se det som en helhed. Det handler om, hvordan vi kan få en troværdig, klar og skarp profil. Så tester man alle mulige forskellige elementer, og det er ved at ske nu,« siger Morten Bangsgaard.

Frem med manualen
Hvad ville I have gjort, hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) havde udskrevet valg i tirsdags?

»Vi havde gjort som alle andre partier - taget valgmanualen frem og kørt derudad.

Det virker ikke, som om I er helt klar?

»Sådan er det ikke. Hvis Anders Fogh Rasmussen havde trykket på knappen, så har vi både en plan A og en plan B. Det havde jeg været helt rolig ved. Men ting er jo under konstant udvikling,« siger Morten Bangsgaard om jagten på en ny konservativ profil.

helo@bt.dk