Ejendomsmæglernes kreative løsninger forplumrer markedet. De skulle hellere sænke priserne, lyder det fra både Forbrugerrådet og Danske Boligadvokater.

Det er ikke til forbrugernes bedste at få smidt et ferieophold eller en fladskærm oven i bolighandlen. Det mener både Danske Boligadvokater og Forbrugerrådet.

- De kreative løsninger er i bund og grund noget pjat. Det afgørende er, om bolighandlen foregår på fuldt gennemsigtige vilkår for både køber og sælger, siger formanden for Danske Boligadvokater, Henrik Høpner. Han mener, at tilgift ved ejendomshandel og andre påfund er en uskik, som gør boligmarkedet endnu sværere at gennemskue, og at mæglerne heller skulle sænke priserne.

Afdelingschef i Forbrugerrådet Karsten Kolding mener også, at mæglernes metoder er dybt problematiske, fordi de fjerner fokus fra, om boligen i virkeligheden bliver solgt til den rette pris. Han kalder mæglernes tilbud for "under lavmålet".

Nogle ville måske indvende, at det er forbrugernes eget ansvar at vurdere mæglernes tilbud, men smarte sælgertricks gør det alt for vanskeligt, mener Henrik Høpner.

/ritzau/