Hvis George W. Bush vinder valget i nat, vil han blive én af de rigeste præsidenter i amerikansk historie.

Den 54-årig Texas-guvernør har en formue på 260 mio. kr. Vicepræsident Al Gore derimod har bare "sølle" tolv mio. kr. på kistebunden.

Ifølge det amerikanske finansmagasin "Money" er Gore og Bush ligeså forskellige økonomisk, som de er politisk.

Gore ejer f.eks. ikke en ærlig aktie. Mens Bush nærmest har del i samtlige succesfulde amerikanske og internationale firmaer som Disney, IBM, Miscrosoft, General Electric, Intel, Exxon og PepsiCo.

De fleste af vicepræsidentens penge er bundet i fast ejendom. Men selv om han er lidt af en fattigrøv sammenlignet med George W., så behøver han og fru Tipper ikke frygte fremtiden. De står nemlig til at arve et tre-cifret millionbeløb fra deres forældre.

Al Gores far var en utrolig aktiv og succesfuld forretningsmand. Og Tippers forældre ejer for over 15 millioner dollar fast ejendom fordelt over hele USA.

George Walker Bush er ifølge sine nære venner lidt af en nærigpind.

Han vil hellere gå i det samme sæt tøj i 30 år end at brænde et par hundrede dollar af på et nyt.

Først for nylig er vennerne og familie begyndt at modtage gaver til mere end 20 dollar stykket. Og da Bush på grund af sit venskab med country-trommeslager Paul English forrige år slap gratis ind til en Willie Nelson-koncert, talte guvernøren i månedsvis om de 40 dollar, han havde sparet.

I Bush-familien anses det for lidt af en hobby og et symbol på mandighed at tjene penge. Mens Al Gore ifølge sine venner ikke er synderligt optaget af "den mægtige dollar" - det behøver han med sin økonomiske familiebaggrund selvfølgelig heller ikke være.

Da Gore som 29-årig blev valgt ind i den amerikanske kongres, valgte han med vilje ikke at investere i aktier. Han mente, at sådanne investeringer ville give ham modstridende interesser i hans offentlige karriere. Og dén beslutning står vicepræsidenten ved i dag.

"Jeg er selvfølgelig gået glip af en masse millioner. Men det er kun penge. Og hvis jeg havde valgt anderledes, ville jeg i dag ikke fremstå som troværdig," siger Gore.

George Bush' økonomiske karriere startede noget vakkelvornt i 1977, da han grundlagde sit eget oliefirma Arbusto Energy. Senere skiftede firmaet navn til Bush Exploration. Men det fik ikke lykken til at vende.

Ifølge eksperter på området var rigmandssønnen ikke villig til at tage den nødvendige risiko ved sine olieeftersøgninger. Han borede primært i nærheden af allerede kendte oliefelter.

I 1984 fusionerede Bush' butik med det langt større Spectrum. Og i 1986, da oliepriserne styrtdykkede, blev Spectrum reddet på stregen, da det internationale Harken Oil & Gas overtog hele den fallerede forretning.

Ved dén lejlighed fik Bush Harken-aktier til en værdi af 4,5 mio. kr. og en lederstilling til en million kroner årligt.

Med skindet på næsen forlod Bush i hast olieindustrien. Og bare to måneder før Harken Oil & Gas løb ind i deres livs krise, solgte Bush sine aktier med 200 procent fortjeneste.

I 1989 investerede den forvirrede forretningsmand sin samlede formue i det lokale baseballhold The Texas Rangers. Og da han ni år senere solgte, var holdets værdi steget fra 86 millioner dollar til 250 millioner dollar - heraf fik Bush selv 17 millioner i kontanter - knap 110 mio. kr.

Al Gores opsparing startede, da hans far inkluderede ham i sit entreprenør-firma i 60'erne.

Sammen købte far og søn også så forskellige forretninger som et æggeproduktionsfirma, et ejendomsfirma og to sportsforretninger i Tennessee.

Selv har Gore investeret i nogle zinkminer og landområder i hjemstaten.

I 1992 udgav han miljø-bestselleren "Earth In Balance", der i dag bliver betragtet som et af de fineste bidrag til den amerikanske forureningsdebat.

Og siden 1993 har Al Gore hvert år tjent 175.400 dollar som vicepræsident.

Som guvernør for Texas tjener Bush hvert år 115.345 dollar.