Krisen bider hos audio- og videoproducenten Bang & Olufsen, der med nye tilpasninger koster yderligere 220 ansatte jobbet i både ind- og udland.

Tilbagegangen i første halvår for audio- og videoproducenten Bang & Olufsen betyder farvel til formentlig omkring 220 ansatte i virksomheden. Det fremgår af en pressemeddelelse fra B&O torsdag. Tilbagegangen forplanter sig hele vejen igennem B&Os halvårsregnskab.

- Som udmeldt før jul vil vi naturligvis gøre noget omgående ved at iværksætte en række omstruktureringer og tilpasninger af organisationen, så vi sikrer en rentabel drift, siger Kalle Hvidt Nielsen, koncernchef i Bang & Olufsen.

Det samlede antal afskedigelser er ikke endeligt afklaret, blandt andet fordi virksomheden vil forsøge at omplacere og give nye muligheder til medarbejdere, der ikke kan beholde deres job. Skønsmæssigt bliver der tale om at afskedige omkring 220 medarbejdere, lyder det.

- Det er meget beklageligt, men jeg tror også, at de fleste kan forstå, at vi er nødt til at tilpasse virksomheden til det lavere aktivitetsniveau, som desværre har indfundet sig, siger Kalle Hvidt Nielsen.

De 220 afskedigelser kommer oven i nedlæggelsen af 300 stillinger, heraf 165 afskedigede ansatte, som blev udmeldt i oktober.

/ritzau/