Arlas topchef Peder Tuborgh kalder fødevareskandalen i Kina en national katastrofe. Arlas nyåbnede mælkepulverfabrik stopper produktionen midlertidigt.

Arla Foods er meget uheldig. Først ramte Muhammed I og II krisen i Mellemøsten, og nu er selskabet hvirvlet ind i fødevareskandalen i Kina, hvor forurenede mælkeprodukter har gjort spædbørn syge med nyresten.

Koncernchef Peder Tuborgh, der tilfældigvis selv er i Kina, mens fødevareskandalen har udviklet sig til nu mindst 22 selskaber, siger, at der er tale om en national katastrofe.

- Det er forfærdeligt og dybt tragisk, det vi oplever, sagde Peder Tuborgh til morgen på et pressemøde i Hohhot, hvor Arla driver en mælkepulverfabrik sammen med sin kinesiske partner, landets største mejeriselskab Mengniu.

Produktionen blev onsdag morgen indstillet, efter at Mengniu-ledelsen hele natten havde holdt videokonference for at håndtere den fuldstændig uoverskuelige situation, hvor forbrugerne risikerer at miste tilliden til alle slags mælkeprodukter.

Tre prøver fra hovedselskabet Mengniu er testet positive for indhold af det forbudte stof melamin i mælkepulver. I de seneste fem-seks dage er mindst 1250 spædbørn blevet syge af stoffet, to børn er døde og 53 er i kritisk tilstand, fordi de har udviklet nyresten.

/ritzau/