Prinsesse Alexandra bliver julens TV-star. Familien Danmark inviteres indenfor på Schackenborg, hvor en ukrukket og afslappet Alexandra fortæller om sin dagligdag og sit liv som prinsesse og mor i to nye portrætprogrammer på TV2 i juledagene.

Filmmanden Jacob Jørgensen fra JJ Film har fulgt prinsesse Alexandra i de sidste fem år, så det er ikke bare en prinsesse i tiden, seerne får lov til følge ved officielle lejligheder. De kommer også til at opleve prinsesse Alexandra som mor med stort M, der drøner rundt på de bonede gulve med sin lille, skraldgrinende prins Nikolaj i en legevogn, og se Nikolaj tage de første skridt.

Alexandras forældre og søstre træder for første gang frem på TV og fortæller om krudtuglen, der altid har været meget bevidst om, hvad hun ville, og altid har nået det, hun satte sig for.

Alexandra fortæller om forlovelsen, hvor prins Joachim først spurgte hendes forældre om lov, inden han friede til hende, og om modtagelsen i Danmark.

"Jeg vidste ikke, hvad jeg kom ind til. Jeg har ikke været til så mange pressemøder, hvor jeg er blevet forlovet. Du har kun dig selv til at gøre det ordentligt," fortæller Alexandra.

Hun føler ikke, tilværelsen som officiel person har ændret hende.

"Jeg er den samme pige, som jeg var, før jeg blev gift og kom her til landet, men der er kommet nogle ekstra dimensioner ind i mit liv, og man bliver klogere i livet. Nu har jeg et ansvar og en stor stilling. Derfor var det også så vigtigt for mig at lære dansk så hurtigt som mulig. Man kan ikke træde frem til en officiel lejlighed og holde tale på engelsk," fortæller Alexandra på et smukt dansk, som ikke mindst hendes svigerfar må misunde hende.

Der bliver snakket jul og børneopdragelse. Alexandra og Joachim snakker engelsk indbyrdes, men dansk med Nikolaj indtil videre.

For prinseparret er Schackenborg både hjem og oase mellem de officielle pligter. "Her har jeg min dagligdag. Her er der ikke noget, der forstyrrer eller nogen, der hiver i én," fortæller prinsessen i programmet.

Jakob Jørgensen fra JJ Film er blevet Kongehusets udvalgte hoffotograf. Han har også været med prinsesse Alexandra i Hongkong på vinterbesøg hos Manley-familien, men der er ingen billeder af en prins Joachim, der skifter ble eller bader Nikolaj.

"Jeg sætter selv grænsen for, hvor langt kameraet er med. Det er noget, jeg fornemmer, og jeg føler ikke, det er relevant for den måde, jeg laver film på, at man kan se Alexandra skifte ble på Nikolaj. Privatliv er deres private liv, ligesom alle andres," siger Jakob Jørgensen, der fik foden indenfor slottets porte, da han lavede en film fra de kongelige stalde.

"Det var en tilfældighed. Jeg vidste intet om kongehuset, da jeg startede, men det er en meget rar og sympatisk familie", siger Jakob Jørgensen, der har fået Chris Minh Doky til at komponeret underlægningsmusik til programmerne.

TV2-programmerne "Prinsesse i tiden" sendes torsdag d. 28. dec og fredag d. 29 dec. kl. 20.00.