Mens en 35-årig formningslærer fra Florida bliver skudt og dræbt af en 12-årig elev, fordobles medlemsskabet af USAs våbenloge, National Riffle Association. Tidligt fredag - sidste dag for sommerferien - blev Nathaniel Brazill fra syvende klasse i Lake Worth, Florida sendt hjem, fordi han legede med vandballoner i klassen.

Dét gjorde drengen så vred, at han resolut hentede sin bedstefars 25-millimeter revolver, som han havde stjålet en uge forinden.

Bedstemoderen lagde godt nok mærke til, at drengen virkede lidt opkørt, da han kom tidligt hjem fra skole. Men hun gjorde ikke noget videre ved sagen.

Og den næste, der så den bevæbnede 12-årige, var offeret; formningslærer Barry Grunow. Han mødte Nathaniel Brazill ved skolens hovedindgang.

Her spurgte drengen efter to af sine kammerater, som han tilsyneladende havde i sinde at skyde. Men istedet for at hente de to elever, mindede læreren drengen om, at han var bortvist for resten af dagen.

"Hold nu op. Det er ikke sjovt længere," sagde formningslæreren, da drengen trak sin pistol.

Og ifølge øjenvidner svarede drengen:

"Forsvind ellers skyder jeg også dig."

Derefter fyrede Nathaniel Brazill et enkelt og dræbende skud ind i lærerens hovede.

Den 12-årige overgav sig selv til en politimand, mens han igen var på vej hjem til bedsteforældrene. Og sent i går skulle det afgøres, hvorvidt drengen ville blive anklaget og dermed skraffet som en voksen.

Efter nedskydningen, blev andre børn hentet af chokerede forældre - som det snart er vane i det voldhærgede USA. Sørgende familiemedlemmer, venner og kollegaer gik arm i arm hjem til den dræbtes hustru, hans fem-årige søn og deres nyfødte.

Den ufattelige amerikanske vold, der i sidste uge også krævede fem uskyldige ofre i en fastfood-restaurant i New York, burde ifølge europæisk logik få bekymrede forældre til at kræve større kontrol med landets mere end 200 millioner skydevåben.

Men istedet oplever landets våbenloge The National Riffle Association (NRA), der fanatisk kæmper imod registrering og imod begrænsning af skydevåben, sin største fremgang i årtier.

I forrige uge blev den populære formand skuespilleren Charlton Heston genvalgt. Og samtidig står menige amerikanere i alle aldre i kø for at blive medlemmer.

Sidste år havde NRA således 2,2 millioner medlemmer. I maj steg medlemstallet til 3,6 millioner medlemmer. Og vicepræsident Wayne LaPierre forventer en fordobling (i forhold til 1999) inden årets udgang.