Med en sikker sejr over Mors-Thy tog GOG tredjepladsen. Lemvig-Thyborøn rykker ud trods fin fight i Aalborg.

Trods en i flere perioder kaotisk sæson undgår GOG i første omgang Aalborg Håndbold og tager et point med over i slutspillet.

Den blev en kendsgerning lørdag, hvor fynboerne hjemme i Gudme slog rivalen Mors-Thy 37-30 og sikrede sig tredjepladsen i grundspillet.

Grundspillets sidste runde bød også på momentvis spænding i bunden, hvor Lemvig-Thyborøn dog rykker ud efter et 28-35-nederlag i Aalborg.

Aalborg får i sin slutspilsgruppe selskab af Bjerringbro-Silkeborg, som i sidste runde tabte 19-22 hos Skanderborg AGF, men alligevel sikrede sig fjerdepladsen og et slutspilspoint, samt Mors-Thy og Ribe-Esbjerg.

I den anden gruppe starter Fredericia med to point, GOG har et point, mens Skjern og TMS Ringsted starter uden point.

I Gudme var der aldrig reel spænding om resultatet. Offensivt spillede værterne i et højt tempo, og da gæsterne samtidigt leverede mange tekniske fejl, gik det stille og roligt én vej fra første fløjt.

Emil Madsen strålede som både målscorer og arkitekt og var involveret i hele 17 scoringer via 7 mål og 10 assister. Også Aaron Mensing var med 8 mål og 5 assister stærk.

I bundstriden gjorde Lemvig-Thyborøn i 40 minutter sit til at holde sig live. Kravet var point i udekampen mod grundspilsvinderen, og anført af ligatopscorer Jeppe Gade var holdet foran blandt andet 8-4 og 12-10 i første halvleg.

Men det reservespækkede hjemmehold fik med Niklas Landin, Lukas Nilsson og Thomas Arnoldsen som fremtrædende figurer langt bedre fat i anden halvleg og tog en meget sikker sejr.

Det var tiltrængt for KIF Kolding, der levede livet farligt. Efter et kvarter var holdet hjemme bagud 1-10 mod Skjern, mens Nordsjælland og Lemvig-Thyborøn begge var med i sine kampe.

Flere gange i første halvleg havde livetabellen KIF Kolding på sidstepladsen, men det ændrede sig efterhånden til det bedre for koldingenserne, der endda fik reddet 30-30 i land efter et stort comeback.