Danmark var bagud i det meste af kampen mod Ungarn. Men i sidste sekund fik Anders Eggert udlignet til 25-25.

Nikolaj Jacobsen fik uafgjort på udebane mod Ungarn i sin debut som landstræner for de danske håndboldherrer.

I sidste sekund lykkedes det Danmark at få 25-25 i EM-kvalifikationen på en Anders Eggert-scoring på straffekast.

Gudmundur Gudmundssons afløser havde på forhånd varslet en række taktiske ændringer på det danske landshold. De var endnu ikke helt på plads i Budapest.

De ungarske værter havde i lange perioder for let ved at bryde igennem det danske forsvar centralt i banen, hvilket Laszlo Nagy og hans kolleger iskoldt udnyttede. Kun sjældent fik danskerne presset hjemmeholdets angreb ud på fløjene.

Heller ikke Paris Saint-Germain-stjernen Mikkel Hansen spillede en af sine bedste landskampe.

Ungarn var foran 14-11 ved pausen, hvor Danmark styrede mod et sikkert nederlag. Det skulle dog ændre sig.

Nikolaj Jacobsen, der også træner det tyske tophold Rhein-Neckar Löwen, kunne efter pausen se sit hold få bedre fat. Langsomt begyndte Danmark at lukke hullet.

Med ti minutter tilbage tog de danske gæster føringen for første gang i kampen, da Morten Olsen gjorde det til 22-21.

I en hektisk kulisse i Budapest, hvor Ungarn spillede til stregen, tog værterne kort efter endnu engang føringen. Det skulle dog ikke vare ved.

Bagud 24-25 reddede Niklas Landin et ungarsk forsøg, og så fik Danmark chancen for at redde et uafgjort resultat hjem.

Laszlo Nagy forsøgte hårdhændet at stoppe et dansk angreb, men han fik det røde kort. Det gav Danmark et straffekast, som specialisten Anders Eggert sikkert udnyttede.

Laszlo Nagy får rødt kort.
Laszlo Nagy får rødt kort. Foto: ATTILA KISBENEDEK

De to hold mødes igen søndag i Aarhus i EM-kvalifikationen, hvor netop de er favoritter til at tage de to pladser til næste års EM. Ud over Ungarn er Danmark i gruppe med Holland og Letland.