Fire danskere var i aktion, da Ajax hentede det første point i Champions League med 1-1 hjemme mod Milan. Begge mål blev scoret i kampens absolut sidste minutter.

Unge Lucas Andersen fik Champions League-debut, og tre andre danskere fik spilletid for Ajax Amsterdam, da de hollandske mestre kom på tavlen i Gruppe H og spillede 1-1 i hjemmekampen mod Milan.

Dagens dansker i skysovs må siges at være Lasse Schöne, der i begyndelsen af anden halvleg kom på banen og fik lavet en masse ravage for et Ajax-mandskab, der ellers var gået i stå.

Schönes bedste aktion var, da han i kampens sidste ordinære minut tog et hjørnespark, som han satte lige i pandebrasken på Stefano Denswil, der sikkert satte den ind til 1-0.

Mario Balotelli fik dog spoleret den hollandsk-danske fest, da han i overtiden fik smidt sig i feltet og sikret et forkert dømt straffespark begået af Mike van der Hoorn. Italieneren var ellers den af de to spillere, som hev i trøjen, men dommeren dømte netop denne forseelse imod Ajax og gav van der Hoorn gult kort.

Kampen var ellers længe om at blive dramatisk.

Med Christian Poulsen og Viktor Fischer i startopstillingen skulle Ajax inden kampen forsøge at vende en utilfredsstillende sæsonstart, hvor det er blevet til et 0-4-nederlag til Barcelona i Champions League og kun en fjerdeplads i den hjemlige liga efter otte spillede runder.

Mod Milan kom Ajax Amsterdam alligevel ud af startblokkene, som om holdet var sprængfyldt med selvtillid.

Første halvleg var nemlig kun en envejstrafik med Ajax som dominerende hold. Hvor de hollandske mestre skabte fem chancer, lykkedes det overhovedet ikke Milan at notere sig på skudstatistikken, hvilket også var resultatet af 70 procents spilovertag til Frank de Boers drenge.

Tættest på kom landsholdsaktuelle Viktor Fischer.

Ajax-angriberen var som altid meget løbestærk og energisk i sit pres, og da Danny Blind fik tacklet bolden forbi tre Milan-spillere, tog danskeren chancen med et kort aftræk og ramte lige forbi målet.

Det var tydeligt i kampens indledning, at Ficher havde noget at bevise. Han har i de seneste uger for første gang i sin seniorkarriere mødt det, man kalder for modstand.

Også Lerin Duarte kunne dog skrive sig på listen over forsøg, der ikke gik ind. Den hollandske spiller tog sig ellers flot at et frispark, som han fik krøllet mod målet, men keeper Christian Abbiati fik fistet den over mål. På hjørnesparket var det så finnen Niklas Moisander, der trods en flot flugter skød over.

Desværre for Viktor Fischer, Christian Poulsen og resten af Ajax faldt holdet meget i kadance efter pausen og tillod italienerne at få langt større aktier i kampen.

Måske var det derfor, at Frank de Boer følte, at der skulle ske noget nyt, da han i løbet af anden halvleg forsøgte sig med Lasse Schöne og Lucas Andersen på banen.

Førstnævnte gjorde en stor forskel, men Mario Balotelli forstod at ødelægge det hele.