Spændingerne mellem danske elever og flygtningebørn på Ravnshøj Skole i Frederikshavn nåede nye højder, da et større slagsmål brød ud i forrige uge. Nu er formanden for kommunens børne- og ungdomsudvalg sat på sagen i håbet om at finde et løsning.

Det skriver Nordjyske

Slagsmålet har efterfølgende fået forældre og bedsteforældre til børn på skolen til at udtrykke deres bekymringer for lokalpolitikerne i Frederikshavn. De ønsker en løsning på den nuværende situation, som de ikke mener er betryggende.

Det har nu fået udvalgsformand for kommunens børne- og ungeudvalg, Christina Lykke Eriksen, til at reagere. Hun har indkaldt til et møde i udvalget, for at få en redegørelse for, hvad der er op og ned i sagen:

»Vi har nogle udfordringer, og det handler selvfølgelig om, at vi skal passe på hinanden. Det gælder både børnene i verdensklasserne, de danske børn, de ansatte, forældre og så videre. Alle skal kunne føle sig trygge, og når vi får at vide, at der er problemer og slagsmål på boldbanen og i skolegården, er der brug for at vi gør noget her og nu,« siger Christina Lykke Eriksen.

En presset skole i en presset by

'Verdensklasser' er klasser bestående af tosprogede børn i et mindre antal end sædvanlige klasser. Der findes 11 af disse verdensklasser med 131 tosprogede elever i alt fordelt ud på fire skoler i Frederikshavn Kommune.

Fem af disse klasser - hver med 12 elever - er på Ravnshøj Skole, der i efteråret ikke længere havde plads til den store tilstrømning af tosprogede elever, som har fundet sted i Frederikshavn Kommune de sidste to år.

I dén periode er antallet af eleverne tredoblet.

I udgangspunktet er det sådan, at de skal deltage i alle de lektioner, som giver mening. Børnene skal modtage tosprogsundervisning og undervisningstilbud på deres niveau, når de ikke kan deltage i almindelig undervisning.

Frederikshavn Kommunes børne- og ungdomsudvalg er nu i gang med at udarbejde en anden måde at organisere undervisningen af tosprogede elever.