KØB PLUS!

Kommentar: Tæt på vanvid, Contador

Berlingskes nyhedschef Benjamin Munk Lund ser det ikke som tilfældigt, at Contador truer med afbud til Tour de France.

Det er langt fra tilfældigt, at Alberto Contador åbner for at melde afbud til Tour de France netop nu. 
Det skriver Berlingskes nyhedschef Benjamin Munk Lund i dagens klumme. 

Han mener, at Alberto Contadors udtalelser er påfaldende, fordi Den Internationale Cykel Unions licenskommission i denne uge skal afgøre, om Bjarne Riis' hold får direkte adgang til de store etapeløb. 

- Jeg tør ikke byde på, om Contador er sendt i byen af sit hold, eller om han handler på egen hånd. Jeg tør heller ikke byde på, om Tour-ledelsen, når den læser udtalelsen, vil spille med de ikke ubetydelige muskler, den har, over for licensudvalget i UCI og venligt gøre opmærksom på, at man selvfølgelig gerne vil have alle de stærkeste ryttere til start i næste års Tour, og at man ikke synes, det skal strande på et licensspørgsmål, kommenterer Benjamin Munk Lund. 

Forhåndsfavoritten Alberto Contador udtrykte i et interview med fransk TV, at han ikke ville stille op, hvis han ikke fik vished om situationen i god tid. Sådan som det kan være tilfældet, hvis Saxo-Tinkoff-holdet bliver afhængig af et wildcard fra Tour de France-arrangørerne. 

En holdning, der kan blive udfordret, mener Benjamin Munk Lund. 
 
- Sikkert er det, at Contador har fået malet sig op i et af den slags ultimative hjørner, som det næsten kun kan blive uskønt at skulle ud af, hvis Bjarne Riis’ hold ikke får licensen, og hvis Riis selv insisterer på, at Contador selvfølgelig kører Tour - også på et wild card. Det kunne jeg godt se Riis stemple igennem. 

- I øvrigt tæt på vanvittigt af Contador i samme interview at sige, at der ikke skal være plads til dopede rytter. Det kan godt være, at han stadig fastholder, at han aldrig har gjort andet end at spise den forkerte bøf, men det var som bekendt ikke, hvad sportens øverste domstol kom frem til, og derfor er det måske ikke lige ham, der skal svinge den pisk.

LÆS HELE BENJAMIN MUNK LUNDS KLUMME HER 

 

Læs også: