USAs næste præsident, Barack Obama, vil ændre Amerikas sind.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I går var Barack Obama ude for at vise sit sociale sind i Washing­ton og omegn. Og samtidig lød startskuddet til præsidentens nye kampagne 'Renew America Together'.

LÆS OGSÅ
  • OBAMAS VEJ TIL DET HVIDE HUS


Den nye præsident malede blandt andet skabe og vægge på herberget 'Sasha Bruce House'. Og bagefter satte han gardiner op og gav værelsets beboer Joyce (en tidligere hjemløs teenager) et varmt kram.

Det var jo også Martin Luther Kings Dag – helligdag i USA.

Men nej – målet med Barack Obamas nye kampagne er, at hjælpen og solidariteten alle amerikanere imellem fremover ikke bare skal begrænse sig til en enkelt dag om året, men gælde alle årets dage.

Amerika skal stå sammen
Og når USAs 44. præsident siger:

- Det har aldrig før været så vigtigt at stå sammen og tackle dén fælles udfordring, der står foran os, så mener han det alvorligt.

Og ifølge Obamas gamle venner og kollegaer i Chicago er Barack Obama ikke en mand af tomme ord.

LÆS OGSÅ
  • OBAMAS VEJ TIL DET HVIDE HUS


I den amerikanske storbys Hyde Park-område syd for centrum arbejdede præsidenten fra 1983 til 1986 som græsrodsleder. Og frem til valgsejren i november var Obama også hele staten Illinois’ senator.

- Allerede dengang vidste Barack Obama, at forandring ikke kommer fra oven. Den slags begynder nedefra via græsrodsbevægelser. Og i to år så jeg denne høje, unge mand komme på arbejde, rulle ærmerne op og inspirere alle omkring sig. Og hans teknik var simpel, siger Chicago-præsten Len Dubi.

100 procent til stede
- Obama var altid 100 procent til stede. Og han var aldrig af typen, der bare kom med store idéer og så satte andre til at føre dem ud i livet.

Hvis der skulle vaskes op, gjorde han det selv. Hvis de gamle og ensomme skulle have hjælp, så kørte han selv bilen. Og hvis der skulle sendes 2.000 breve ud for at indkalde til et vigtigt beboermøde i et område, hvor forholdene skulle forbedres for de fattige, så var det Obama, der selv sad oppe til klokken tre eller fire om natten for at udfylde kuverterne.

Og det var aldrig fordi, han skulle vise os, at han ikke var for fin til den slags. Han gjorde det bare helt naturligt, siger Len Dubi, der sammen med 35 andre gamle kollegaer fra Chicago har lejet en bus for at køre til hovedstaden og overvære den historiske begivenhed, når deres gamle ven i dag indtager verdens mægtigste job i Det Hvide Hus.

Men det er ikke bare fra sin tid som græsrodsorganisator i Chicago, at Barack Obama har sin flair for socialt arbejde og forståelse for folk, der har mindre end han selv.

I bakspejlet har hele den 47-årige familiefars liv ført logisk op til denne store dag. Og lige meget hvor han har boet og arbejdet, har Obama altid taget en vigtig lære med sig til det næste stop på rejsen.

LÆS OGSÅ
  • OBAMAS VEJ TIL DET HVIDE HUS