Løsningen på skolemassakrer som den i Newtown sidste fredag er ikke færre våben, men derimod flere, mener National Rifle Association i USA.

USA: Frem for at forbyde våben bør de amerikanske politikere sørge for, at bevæbnet personale beskytter skolebørn i USA mod skydegale gerningsmænd. Gerningsmænd som Adam Lanza, der sidste fredag skød og dræbte 20 børn og seks voksne på Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut.

Det var budskabet, da foreningen for de amerikanske riffelejere, National Rifle Association (NRA), holdt pressemøde fredag eftermiddag dansk tid.

- Den eneste måde at standse en skurk med en pistol på er at give en god mand en pistol, lød det fra foreningens næstformand, Wayne LaPierre, som dermed cementerede holdningen til den seneste uges debat om forbud mod angrebsvåben i kølvandet på skolemassakren.

- Jeg opfordrer Kongressen til at placere en bevæbnet politimand på hver eneste skole i dette land, sagde næstformanden for de fire millioner medlemmer i NRA.

Han ridsede op, hvordan sikkerheden er i top i lufthavne, i offentlige bygninger, når præsidenten bevæger sig rundt og selv til sportsbegivenheder, mens der, når det kommer til »de mest elskede og uskyldige« amerikanere, børnene, ingen bevæbnet beskyttelse er.

- Hvorfor er det, at skydevåben er et fy-ord? Når det er en pistol i hånden på en sikkerhedsagent, som skal beskytte præsidenten, er det ikke. En pistol i hånden på en god mand vil beskytte, og det er i orden, når det handler om politiet eller præsidenten. Men hvorfor er det så dårligt, når det handler om at beskytte vores børn på skolerne? Det er ikke bare vores pligt at beskytte dem. Det er også vores ret, sagde LaPierre.

Han skød ligeledes med skarpt på medierne for at fralægge sig et ansvar for at have fejlet og for blot at dæmonisere skydevåben. På computerspils- og filmindustrien for at udbrede voldsepisoder og drab som hverdagshandlinger. Og på politikerne for at trække processen omkring et forbud mod våben ud, mens man fra alle sider signalerer til nye Adam Lanza’er, at skoler er en nem og ubeskyttet scene at begå en sådan tragedie på. For her er børnene ubeskyttede.

- Børnene er aldeles forsvarsløse. Monstre og psykopater ved det og udnytter det. Det må ændres nu, sagde LaPierre.

Præsident Obama har nedsat en arbejdsgruppe, som først i det nye år skal se på, hvilke tiltag der skal gøres fra politisk hånd for at undgå, at en tragedie som den i Newtown sker igen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.