Et kæmpe hul i sikkerheden på internettet kan have givet hackere mulighed for at misbruge dine personlige oplysninger. (Arkivfoto)
Et kæmpe hul i sikkerheden på internettet kan have givet hackere mulighed for at misbruge dine personlige oplysninger. (Arkivfoto) Foto: GOOGLE HANDOUT
Et enormt hul i sikkerheden på nettet spreder skræk og rædsel blandt interneteksperter.

Hullet kan have lækket millioner af password, kreditkortnumre og andre følsomme og personlige oplysninger til hackere, som potentielt kan have misbrugt oplysningerne.

LÆS OGSÅ: Din smartphones sikkerhed er hullet som en Schweizerost


Det er sikkerhedseksperter fra Google, der har opdaget hullet. Problemet er, at det giver hackere mulig adgang til alle de informationer, der bliver sendt fra din computer, som du gerne vil have for dig selv, og som du egentligt tror, er beskyttet af krypteringer.

- Det her er noget af det værste, der kan ske. Det betyder, at alle kan få adgang til hemmelige oplysninger, men brugeren bliver narret til at tro, at det er sikkert, siger Per Hellqvist, antivirus ekspert hos Symantec, til den svenske avis Aftonbladet.

Sammenbruddet i sikkerhedssystemerne er først blevet afsløret i denne uge og handler om de krypteringer, der skal beskytte dine oplysninger, når du sender en mail eller handler på nettet.Hullet i sikkerheden er blevet kaldt 'Heartbleed', og efterforskerne er især bekymrede, fordi det har eksisteret i mere end to år.

I al den tid har hackere haft muligheden for at snige sig uden om krypteringerne og nappe dine personlige oplysninger.

Det er svært at sige, hvor omfattende et sikkerhedsbrist, der er tale om, men det anslås, at helt op til 66 procent af internettet er berørt.

Ifølge BBC kan du bruge denne service til at teste dine favorit-sider og finde ud af, om de er sårbare. Dog er den ikke 100 procent pålidelig.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.